• 1

Restoran objasnio zašto je sve poskupelo: "Nadamo se da ćete nastaviti da nas podržavate"

Ugostitelji su odlučili da budu potpuno transparentni sa svojim gostima

  • 1
restoran Foto: Pixabay

"Usled inflacije i rasta troškova svih namirnica nemamo drugi izbor, no da podignemo naše cene", napisao je jedan inostrani restoran u obaveštenju koje je zalepilo na vrata objekta.

Kako navodi korisnik Reddit-a, deleći fotografiju napisanog, ugostitelji su se odlučili na ovaj korak kako bi objasnili zašto su morali da povećaju cene.

Zaposleni u restoranu dalje objašnjavaju da su prvi rast cena osetili za vreme pandemije, ali da nisu očekivali da će se isti nastaviti i dve godine kasnije.

"Kako bismo bili potpuno transparentni prema svim našim gostima, ovo je lista nekih potrepština koje koristimo i koliko su cene porasle u periodu od dve godine", dalje navode.

Na primer poklopce za šolje su 2020. plaćali 70.76 dolara, sada su skoro duplo, odnosno 127.97 dolara, dok su rukavice "vredele" 33.59, a sada koštaju 93.03.

Nektar ih je nekad stajao 89, a sada za to izdvajaju 120 dolara.

Granolu su pre dve godine plaćali 58.96, a sada je cena skočila na 76.59 dolara.

Popularni "Acai bowl" ih je nekada koštao 41.95 dolara, a sada za njegovu pripremu izdvajaju više nego duplo, odnosno 111.25 dolara.

Pomorandže su sa 22 dolara skočile na 40.

"Nadamo se da ćete nastaviti da nas podržavate kroz ova vremena kako bismo mogli da budemo izvor lečenja za našu zajednicu", zaključio je restoran u svom obaveštenju.

Nije poznato o kojoj zemlji je tačno reč, ali na osnovu komentara, može se zaključiti da se najverovatnije radi o lokalu na američkom tlu.

- Moj najbolji prijatelj radi u Costco-u i prati situaciju sa jajima. Pakovanje od 50 jaja je nekada koštalo 5.20, onda 6.50, pa 8.19, zatim 10.20, a od prošle nedelje je 17 dolara - napisao je jedan Reddit-er.

"Pravo pitanje: da li postoji... ikakva šansa da se ikada vratimo na stare cene? Ili svi moramo da pronađemo način da zaradimo bogatstvo da bismo sada sastavili kraj s krajem", napisao je drugi korisnik.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    6. januar 2023 | 15:13

    Плата реално све мања - камате расту, цене расту, цигарете поскупљују, о гориву да и не говоримо... Надам се да ће ресторани имати разумевања када не платим пуну цену...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>