• 9

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cene hrane u Zrenjaninu među "jačima": Presek stanja po gradovima, evo gde je šta najskuplje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najskuplji kajmak, od 1.500 dinara po kilogramu, nuđen je u Zrenjaninu i Subotici

  • 9
Banana, kajmak, jaja i meso

Foto: RINA, Shutterstock, Pixabay

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije.

Računajući najčešće cene, u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu i Kraljevu, šargarepa je koštala 100 dinara za kilogram. U Kragujevcu je cvekla bila 120 dinara, pečurke su u Novom Pazaru najčešće koštale 450 dinara, a praziluk je u istom gradu vredeo 220 dinara.

Cena pomorandži u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu bila je 200 dinara, dok je za žuti grejpfrut ista suma najčešće bila potrebna i u Kraljevu, Leskovcu i Šapcu. Najčešća cena kivija od 250 dinara bila je u Kragujevcu i Subotici, a sterilisano mleko je u Vranju koštalo 180,99 dinara.

Najskuplji kajmak, od 1.500 dinara po kilogramu, nuđen je u Zrenjaninu i Subotici, dok je najčešća cena sveže ribe u Smederevu bila 850 dinara. Juneća rozbratna je u Beogradu koštala 1.099 dinara, svinjska krmenadla u Novom Pazaru - 720 dinara, a teleći kotleti su u Pančevu najčešće prodavani po ceni od 1.499 dinara.

Celo sveže pile je, po kilogramu, koštalo do 400 dinara na pijacama u Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Užicu i Subotici, dok je u najvećem delu gradova Srbije - njegova cena u prodavnicama bila do 320 dinara.

Posmatrajući najviše cene postignute do 7. marta, krompir je sa cenom do 150 dinara za kilogram bio najskuplji u Beogradu, pasulj je sa 700 dinara dominirao u Novom Pazaru, dok se cvekla prodavala po ceni od 200 dinara u Beogradu i Kragujevcu.

Sladak kupus, po ceni od 70 dinara, prodavao se u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu. Očišćeni orasi su maksimalnu cenu od 1.500 dinara za kilogram imali u Novom Pazaru, kao i jabuke koje su koštale do 179 dinara.

Najviša cena limuna, 250 dinarapo kg, zabeležena je u prestonici, dok su banane sa cenom od 260 dinara bile najskuplje u Zrenjaninu.

Domaći sir je maksimalnu cenu od 1.049 dinara dostigao u Kragujevcu, dok su jaja sa cenom od 30 dinara bila najskuplja u Novom Pazaru. A kada govorimo o jajima, ovo bi doneklo moglo da vam "rasvetli" polemiku oko cene.

Video: Istražili smo koliko košta riba pred najmasovniju srpsku slavu Svetog Nikolu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>