• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ana je u Nemačkoj poručila kozmetiku, a sve ovo je dobila na poklon: Kada će i u Srbiji ovako?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz porudžbinu uvek možeš da dobiješ neki tester, a u zavisnosti od vidine porudžbine dobijaš i dodatne poklone iznenađenja - priča sagovornica Telegraf Biznisa

  • 2
Poklon uz onjaln porudzbinu Foto: Privatna arhiva

Kada u Srbiji poručite više od jednog proizvoda preko interneta, držite palčeve i prizivate više sile da vam sve poručeno i stigne. Kada u Nemačkoj poručite više stvari iz iste onlajn prodavnice, ne samo da vam stigne sve poručeno, nego kao dodatak dobijete i nekoliko sitnih poklončića. Koliko i šta - zavisi od visine porudžbine.

Onlajn kupovina trebalo bi da olakšava život, da skraćuje vreme šopinga, štedi živce i obezbedi nam fleksibilnost i mogućnost da radimo nešto drugo umesto da obilazimo radnje.

U Srbiji je nekada iskustvo potpuno suprotno, pa nam se često sve draži kupovine iz stana rasprše kada shvatimo da ne dobijemo ono što smo poručili, da nam naplate i ono što nismo, da nam obračunaju neke nevidljive takse koje povećavaju cenu dostave, da smo ceo dan prikovani za stan čekajući kurira i da se povraćaj u slučaju pogrešno poslate stvari pretvara u pravi pakao.

Ana je pre pet godina otišla u Nemačku, ali je i dalje začude pojedine stvari koje su tamo potpuno normalne.

- Poručila sam neku kozmetiku za lice i samom tim sam mogla da izaberem koja dva testera parfema želim. Pošto je porudžbina iznosila oko 100 evra, dobila sam na poklon i pet proizvoda. Dobila sam kvalitetnu platnenu tašnu, neseser, neku mini kremu za lice sa zaštitinim faktorom, tečni sapun poznate marke i mini Armani puder za lice - objašnjava ona za Telegraf Biznis.

Ana kaže da je to tamo praksa.

- Uz porudžbinu uvek možeš da dobiješ neki tester, to ide regularno. A u zavisnosti od vidine porudžbine dobijaš i dodatne poklone iznenađenja - priča ona.

Konkurencija je velika, kaže, i na ovaj način se firme bore da zadrže kupce i da se za sledeću porudžbinu ne okrenu nekome drugom.

- Veliki je plus to što dostavljači imaju praksu da ostave poručeno na pragu stana, ako nikoge nema da preuzme, a kultura kupovine je takva da se zna da paket niko od kompija neće da dira i da će bezbedno da nas sačeka da se vratimo sa posla - kaže ona.

(Telegraf Biznis)

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    19. maj 2023 | 09:10

    Potoji tako nesto i kod nas ali ne stigne do kupca . Znam da to rade u vecini radnji , zadrze vas poklon za sebe prodavci , cak i kad su spojena 2 proizvoda 1+ 1 gratis , ostave sebi 1.

  • Xy

    19. maj 2023 | 09:33

    Vidi ovo,pre tačno 17 godina kupim cipele poznatog brenda T..l..d , i vidim šta se radi. U kutiji stoje još krpica,sprej i četkica ali ja to ne dobijem već prodavac uredno sve to stavi na policu i prodaje pojedinačno. Radnja je bila u suvom centru grada a brend veoma poznat.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>