• 14

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac obišao 75 država sveta, ali ga je BiH zapanjila svojim cenama: "Ovo je nešto neverovatno"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Valid kaže da će mu naše komšije zauvek ostati u lepom sećanju

  • 14
Waleed Maoed, burek Printskrin: TikTok/waleedexplores

Dok cene hrane i usluga doslovno divljaju u susednoj Hrvatskojkao i na plaži Jaz, u Budvi, jedan Amerikanac je ostao prijatno iznenađen cenama u BiH, barem kada je reč o "uličnoj" hrani.

Naime, Valid Maoed iz Teksasa obožava da putuje svetom i do sada je obišao 75 država i sve kontinente, ali će mu burek iz Bosne i Hercegovine posebno ostati u sećanju i to, najpre, zbog cene.

"Tek sam jedan dan ovde i već mi se mnogo sviđa. Dan sam morao da započnem burekom. Posetio sam više od 75 država, a burek od 50 centi je jedna od najboljih stvari koje sam probao u životu", rekao je ovaj momak u svom videu koji je podelio na TikTok-u.

Uživajući u ovom slasnom obroku, rekao je: "Ovo ću jesti svaki dan".

U video snimku je dalje istakao kako mu je BiH "jedna od najdražih država sveta", a inače je posetio Stari most u Mostaru, kao i Sarajevo. Čudio se što pica sa piletinom košta "samo" 4 dolara, kao i tome koliko peciva može kupiti za tri dolara.

Valid kaže da je oduševljen i kafom, koju je ispijao uz pogled na reku.

Kao jednu od prednosti solo putovanja istakao je to što može da ide gde god poželi. Za kraj dodaje da je najbolji burek probao u Sarajevu, ali nije odoleo ni ćevapima.

"Napokon sam probao i ćevape. Tako su dobri, neverovatno. Samo 2,50 dolara za jedno od najboljih mesnih jela koje sam probao", kaže Valid.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>