• 25

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena kroasana u CG duplo veća nego na istom mestu u Beogradu, a testirali smo i da li je ukusniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za kapućino i pecivo dali smo 5,5 evra ili 645 dinara

  • 25
Tivat račun kapućino Foto: Telegraf.rs

U poznatom lancu kafića koji posluje u Srbiji, ali i u Crnoj Gori, ovog jula smo poručili prazan kroasan i kafu, preciznije - kapućino.

Da li je puterasto pecivo naprasno postalo hit i na Balkanu, a ne samo u Francuskoj i Italiji - ne znamo, ali nas neke cene iznenađuju.

Naime, kroasan smo u Tivtu platili 2.60 evra, maltene koliko košta i u Parizu, a poređenja radi - ovaj proizvod u lokalima istog brenda u Beogradu košta tačno 155 dinara.

Varijante sa kačkavaljem i šunkom, odnosno slatkim kremom - još su skuplje u oba grada.

Dakle, prevedeno u dinare, oko 305 RSD ćete platiti prazan kroasan u Kotorskom zalivu, što nam sugeriše da lokacija, ipak, igra veoma bitnu ulogu u formiranju cene.

To je, svakako, nešto što turisti i očekuju kada dođu na letovanje, posebno u špicu sezone.

Što se tiče kapućina koji smo poručili, njegova cena je 2.90 evra i odgovara "beogradskoj", a razlike u usluzi nema, osim što dobavljač pecivom de facto nije isti; ne zbog cene, već izgleda i ukusa kroasana.

Koji je bolji? To je već subjektivni doživljaj.

Sve u svemu, znamo da vam na moru ova hrana zasigurno neće biti prvi izbor, ali je ukusna i lagana užina, koja savršeno ide uz toplu kafu.

Taj "trend" je prepoznala i Korčula, gde su cene takođe podivljale. Za dva kroasana i čaj, turista treba da izdvoji čak 16 evra, i to sa popustom.

A sa skupim kroasanom od 4 funte muku muče i Britanci, još od početka godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. jul 2023 | 14:28

    Tivat i Kotor imaju osnov da budu skupi,imaju prelepo more i turisti dolaze iz celog sveta na odmor.A BG nema osnova da bude ni toliko skup nema sta da se vidi a o ne sredjenom gradu i smeću da ne pricam,prevoz itd i td uzas…

  • Zoki

    15. jul 2023 | 14:22

    Ne morate do CG za duple cene samo idite do aerodroma Nikola Tesla, kroasan je duplo skuplji nego u istoj pekari u gradu....

  • Uros

    15. jul 2023 | 18:50

    Zao mi je ali je prirodno da u Porto Montenegru sve bude skuplje nego u BG. Ko to ne razume, opet , zao mi je. Problem nije to što je tamo skupo, već su problem. očekivanja da u takvom letovalistu treba smeštaj da bude 30e da bi neko bio srecan. Ne ide to tako, i to mesto nije za vas, kao što nije ni za mene i nemam problem to da prihvatim. Odem ponekad na piće al nemam mogućnosti duže da boravim na takvom mestu, ali ne kukam zbog toga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>