• 21

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezervisao devet noćenja u luksuznom hotelu u Budvi upola cene: Hotelijeri igraju na kartu "manje je više"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekivalo se da će Crna Gora ove godine ostvariti rekordne rezultate u sezoni, ali za sada to nije slučaj

  • 21
Crna Gora more Budva Foto: Shutterstock

Pre četiri dana crnogorski mediji su preneli da je Budva poluprazna, te da od sezone koja "obara rekorde", gotovo da nema ništa.

Kako je tada ispričao vlasnik jednog starogradskog lokala za Vijesti, sam početak sezone je obećavao.

- Međutim, trebalo bi da smo u špicu sezone, a grad je poluprazan - ispričao je L.V.

U razgovoru sa drugim lokalcima, saznao je da situacija nije ništa bolja ni sa izdavanjem smeštaja. Iako su, kako je rekao, cene u Crnoj Gori porasle za 10 do 20 odsto, sumnja da je to razlog slabije posete.

- Ne vidim u tome glavni problem jer su cene značajno više u zemljama okruženja nego kod nas. Moram da napomenem da nam je PDV od sedam odsto na hranu i bezalkoholno piće značajno pomogao u poslovnom oporavku od loših sezona izazvanih koronom - dodao je.

Da tokom jula nisu ostvareni dobri rezultati, potvrdio je i predsednik Udruženja ugostitelja Budve Aleksandar Jovanović. Shodno dobroj predsezoni i najavi, očekivanja su bila veća, dalje je pojasnio.

- Jul je podbacio kada je u pitanju privatni smeštaj i vanpansionska potrošnja. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regiona i to je razlog slabije potrošnje. Takođe, nova tržišta - Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca - zaključio je Jovanović.

Da su i hotelijeri u problemu ove sezone, govori činjenica da je naš čitalac uspeo da rezerviše devet noćenja za dve osobe, u luksuznom hotelu u Budvi, upola cene.

Naime, na osnovu "printskrinova" koje nam je prosledio, zaključuje se da su mnogi hoteli pribegli metodi "manje je više". Pa tako prihvataju manju zaradu, ali barem zagarantovanu posetu.

(Telegraf Biznis)

Video: April u Tivtu: Kako je gradić na padinama Vrmca postao sinonim za luksuz?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I3

    27. jul 2023 | 21:25

    9 nocenja, 2 osobe skoro 4000e?pa nije ni cudo sto nemate sezonu! Za te pare moze na tajland da se ode na mesec dana! 1250e je visa, karta i smestaj na tajlandu za mesec dana! A vi za neku budvu trazite 4000e!za prljavo more! Ne treba ni da imate goste

  • Lemaja

    27. jul 2023 | 21:12

    I treba tako da bude, mi iz Srbije smo paradajz turisti. Pljuju nas gde god stignu, zato maksimalno izbegavanje Crne Gore u širokom luku.

  • Blok 45

    27. jul 2023 | 22:51

    Za te pare imaš Maldive, Bali, Mauricijus, Dominikanu... Da biraš, a ne u prljavu Budvu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>