• 71
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo nema nigde, za 25 evra drže nam ležaljke ceo dan, dobijemo picu, kafu, pivo": Grčka opet dominira

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čitateljka Jelena (38) nam se nedavno javila iz letovališta Polihrono i prenela svoje utiske...

  • 71
pica Foto: Shutterstock

Od danas, 15. avgusta, kreće druga polovina ovog meseca - možemo reći, jedna od "omiljenih" kada je reč o srpskim turistima i letovanju.

Naredne dve nedelje, letovališta će i dalje biti prepuna, ali su temperature, ipak, podnošljivije nego julske. Osim toga, cene kreću da padaju. Oni čija deca kreću u školu od septembra, takođe koriste baš ovo vreme za odmor.

Sve u svemu, Grčka nastavlja da bude "preplavljena" našim turistima.

Telegraf Biznis redovno izveštava o stanju na grčkom primorju, poput aktuelne informacije o prazniku Uspenje Presvete Bogorodice - Velike Gospojine, kada se između 14. i 18. avgusta očekuju veće gužve, a takođe sa vama rado delimo iskustva čitalaca ili sa mreža.

Kao uvek i svuda, ima manje ili više zadovoljnih turista: od onih koje čak i konobari pokušavaju da "pređu", do onih koji hvale Grčku i domaćine "na sva zvona".

Naša čitateljka Jelena (38) nam se nedavno javila iz letovališta Polihrono, koje je na čuvenom prvom “prstu” Kasandra, oduševljena morem i atmosferoma, a poslala nam je i fotografije računa sa plaže.

- Ja sam prezadovoljna, dođemo ujutru oko 10h na plažu, platimo 25 evra rezervaciju dve ležaljke, i za taj novac imamo ih na raspolaganju ceo dan, plus dobijemo hranu, piće... - kaže nam Jelena i dodaje:

"Za te pare možete naručiti nekoliko pića (pivo, kafu, sok), ili po piće i picu od 32 cm. Odete na ručak u restoran, i vratite se, a ležaljke vas čekaju. Dakle, ne brinete".

Na prvoj fotografiji iznad možete videti i cene za dva pileća girosa, jedan svinjski giros, dva piva i jednu Koka-Kolu. Ukupan iznos je 21,30 evra.

Ovu priču možemo uporediti i sa situacijom na crnogorskoj plaži Lučice, gde za 30 evra dobijete samo dve ležaljke.

Pišite nam kakva su vaša iskustva?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>