• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo je apsurd!": Slika iz domaćeg supermarketa, uvozimo masline pakovane u suncokretovom ulju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kilogram maslina u Srbiji košta oko 1.000 dinara, u proseku

  • 1
Crne masline Foto: Pixabay, Telegraf,rs

Nije tajna da je maslinovo ulje mesecima unazad sve skuplje, te je u maju ove godine zabeležen rekord kakav nije viđen poslednjih 30 godina.

Takođe, sredinom leta je upućen apel kupcima da obrate pažnju kada kupuju upravo maslinovo ulje - da li je pravo i kog je kvaliteta, jer ga proizvođači često mešaju sa suncokretovim.

Ali, "scenario" o kojem danas pišemo se zaista retko viđa, posebno imajući u vidu da govorimo o uvozu iz Grčke, takoreći Zemlje maslina

Zanimljivo je da Grčka masovno izvozi u države koje su takođe poznate po proizvodnji ovog ploda, a to su Italija i Španija.

Naš čitalac je zapazio nešto vrlo zanimljivo u jednom domaćem supermarketu, i kako nam je sam rekao: "Ovo je apsurd, skrnavljenje".

Naime, masline koje su stigle upakovane kod nas - iz Grčke - nalaze se u suncokretovom ulju. Kako fotografije govore više od reči, možete pročitati opis, a i videti cenu crnih maslina.

Kilogram maslina u Srbiji košta oko 1.000 dinara, u proseku. Na pijacama je cena nešto "jača", te iznosi do 1.200 dinara, dok se u supermarketima može naći po nešto sniženoj ceni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batrovci

    20. avgust 2023 | 12:18

    Treba dati hrvatima da urade analize da li su dobre za jelo, pošto naši to ne rade.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>