• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko uštedeo 500 evra u kovanicama: Uspeo je pomoću predmeta koji svi imamo u kući (ANKETA)

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar iz Crne Gore na svom TikTok profilu snimio video u kom je pokazao koliko novca je uspeo da uštedi ubacujući samo kovanice iz novčanika u kasicu

  • 1

Marko Šćepanović, muzičar iz Crne Gore, pokazao je na svom primeru koliko može da se uštedi na godišnjem nivou - samo na skupljanju metalnih novčića, kao i da vreme kasica-prasica još nije prošlo! Za skoro godinu dana uspeo je da uštedi blizu 500 evra.

Sudeći po njegovom snimku, moglo bi da se desi da ovaj vid štednje doživi novu mladost. Dakle, ako neko iz vaše kuće strpljivo odlaže kovanice u kasicu - nemojte mu se podsmevati, nego mu pomozite.

@marko.scepanovic Prvom prilikom kupujem novu kasicu i počinjem opet sa skupljanjem 😁 #novac #usteda #stednja #finansije #zarada #balkan #fyp ♬ Money - Pink Floyd

"Želite da uštedite nešto novca,ali kao i ja, laki ste da ga potrošite? Ova limena kasica je pravo rešenje jer kao što vidite teško se otvara, rizikovao sam i da se posečem", komentarisao je Marko i dodao da je "kasicu kupio 10. decembra prošle godine i da je od tada do dana nastanka snimka u nju ubacivao sav metalni novac iz novčanika".

Da li štedite pomoću kasice-prasice?

Glasajte

"U nju može dosta novca da stane, a bila je teška toliko da sam mogao da bildujem ruke. Brojanje novca je trajalo baš dugo, prvih 100 evra sam izbrojao lagano, a posle mi je za svaki naredni iznos trebalo više vremena. Ukupno mi je trebalo oko 45 minuta da izbrojim sav novac. Kada sam došao do konačne sume, bio sam i više nego zadovoljan. Ovo sam uspeo da skupim za nepunih godinu dana, tako da je ovo odličan način da uštedite novac", rekao je on i pokazao koliko je uspeo da sakupi. Uspeo je da uštedi 492,5 evra za nepunih godinu dana.

Naravno, ne ide svima štednja "od ruke". U priloge tome govore i komentari ispod videa:

"Ja kupila istu takvu, otvorila je posle mesec dana! Batalila sam skupljanje", "Ja to razmontiram za dva minuta", "Meni to ne traje ni pet dana", samo su neke od konstatacija.

Ipak vredi pokušati. Imate li vi svoju kasicu-prasicu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Štednja energenata, čista energija su najaktuelnije teme u Nemačkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moja kasica je

    14. decembar 2023 | 10:55

    Obična plastična flaša od litra, zdepasta i niska (od tečnog sapuna), s prorezom za ubacivanje sitnine. Dvaput godišnje je isečem i zamenim novom. Sitniš potrošim u kupovini, ušteđeno ukrupnim svojim novcem (ne smaram prodavce) i ostavim u stranu. Isečene flaše recikliram. :) Jeftino, bezopasno i ekološki.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>