• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Česmovača u kafiću na periferiji Beograda 40 dinara: "Nek naplate i tečnost za suđe, salvete i struju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što su korisnici društvenih mreža primetili je da čili sos i čaša vode koštaju isto, te su zbog toga mnogi pomislili da šankeri "toče vodu iz flaše"

  • 2

Burek sa sirom i jogurt koštaju 720 dinara u jednoj pekari na Kaleniću. U kafiću na Vračaru losos i gvakamole sos su skuplji za Srbe nego za strance. Ukoliko ste se pitali šta je sledeće, evo odgovora - čaša vode i to ona sa česme košta 40 dinara u jednom restoranu na Kosmaju.

Verujemo da ste više puta u kafiću poručili kafu i čašu vode (koja se nekada podrazumevala), a o ratluku i nekoj čokoladici da ne govorimo.

Međutim, vremena se menjaju, pa tako u jednom restoranu na Kosmaju čaša vode s česme iliti popularne česmovače košta 40 dinara.

"Ćao, restoran na Kosmaju, pogledajte predzadnji red, čašu vode naplaćuju. U pitanju je klasična česmovača, da ne bude zabune", piše uz priloženu fotografiju računa.

Ono što su korisnici društvenih primetili je da čili sos i čaša vode koštaju isto, te su zbog toga mnogi pomislili da šankeri "toče vodu iz flaše".

"Možda je voda iz balona onih na aparatu, prohlađena", Voda sa česme nije za piće, sipaju vodu iz balona da ne bi naplaćivali flašice", glasili su komentari.

Iako je bilo mnogo onih koji su stali u odbranu restorana i podržali naplaćivanje vode, ipak je bilo više onih koji su ovo i te kako osudili.

"Pošto vidim neki kažu oni plaćaju tu vodu koju pijete, onda nek naplate i salvete pošto iste kupuju, a takođe i struju za usisavanje objekta pošto vi gazite tu, a neko treba posle da usisava. a troši se struja prilikom usisavanja.. Ne bih im više nikada ušao u lokal", "Realno su mogli da naplate vodu i tečnost za sudove sa kojom su oprali sve ove čaše i tanjire.. šta kakve ima veze", "Sledeći put ponesi svoju viljušku - da ne plaćaš kuver", bili su samo neki do komentara.

Šta vi mislite? Da li je u redu naplaćivati čašu vode s česme? Podelite s nama u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Gosti restorana uhvaćni u bizarnoj podvali od 1750 dinara: Vlasnik zgrožen nakon gledanja snimka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    16. februar 2024 | 10:41

    Čovek napravi 100e račun u kafani pa kuka za 40dinara,kako bi tek dao baksis, i tih 12.000 je verovatno na čekove i odloženo, pa zemljace sto goste nisi ugostio kuci da zena sve spremi, nego da budes galantan na čekove pa ti sve puno.

  • Bleja

    16. februar 2024 | 08:12

    U nekim zemljama se placa vreme sedenja u restoranu. Ne mozes da blejis 2 sata uz kafu, tj mozes ako platis. Za to vreme bi neko drugi popio nesto. Ako hoces da konobar bije noge da ti donese casu vode, koju ce posle da pere, a da ti odblejis kos malo u kafani koju greju onda... plati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>