• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva A4 lista u boji 140 dinara: Cene u fotokopirnici na "top lokaciji" duplo skuplje nego u knjižari u kraju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ista usluga u knjižari u njenom kraju naplaćena joj je 40 dinara po listu

  • 0
fotokopiranje, fotokopirnica Foto: Freepik

"Treba mi fotokopija u boji", zatražila je jedna Beograđanka, na šta je odgovor radnice u fotokopir radnji u okviru jednog tržnog centra glasio više kao upozorenje: "Samo da znate, to je 70 dinara". Ova Beograđanka poručuje i da joj je ista usluga u knjižari u njenom kraju naplaćena 40 dinara. Skoro upola jeftinije.

- Ono što mi je rekla radnica je nekako u  duhu 'kupujete na svoju odgovornost'. Uopšteno me nervira takav pristup, ako već nemaju istaknute cene, a ušla sam u fotokopirnicu i ne pitam koja je cena, onda ni ne želim da mi se naglašava da 'treba da znam da je ta usluga 70 dinara'. Da ne pričam o tome da je svakako precenjena. Zbog jednog minijaturnog logoa u uglu mi je naplaćena štampa u boji i to, kako oni kažu 70 dinara - priča ova žena.

Možda bi i zaboravila na sve, da ovog jutra istu uslugu nije platila upola jeftinije u knjižari u kraju.

- Danas sam štampala oko 20 crno-belih stranica i jednu u boji. Sve to mi je naplaćeno 220 dinara. Zato sam morala da pitam radnicu koliko se plaća štampa u boji i rekla mi je da je kod njih 40 dinara - priča ova Beograđanka i dodaje da je radnici kroz smeh poručila da treba ,,više da naplaćuje uslugu".

- Kad mogu lokali na "top lokacijama", što ne mogu i lokalne knjižare? Naravno, u pitanju je šala - zaključuje devojka za Telegraf Biznis.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>