• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivana uporedila cene u Beogradu i Rimu, pa izazvala raspravu: "Jesi išta lepo zapazila, brzinski?"

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je istakla da je Beograd skuplji od Rima, kakvo je vaše iskustvo?

  • 5
kafa, kapućino, cena kafe novac pare Foto: Telegraf, Shutterstock

"Rim je skup, uši otpadaju", kaže jedan tviteraš na objavu koja je izazvala pravu buru komentara na toj mreži. Naime, jedna Ivana objavila je da je brzinski bila u Beogradu, a da se u Rim vratila u čudu - upravo zbog cena. Kako kaže, mnogo stvari je "duplo skuplje", a sudeći po komentarima, priličan broj korisnika se ne bi usaglasio sa njenom konstatacijom. Štaviše, bilo je i onih koji su pitali da li je ,,išta lepo zapazila, brzinski?".

Ivana je navela da su recimo cene kafe duplo veće nego u prestonici Italije.

"Plus, niko ne ume da ih pravi kako treba, opet moram da napomenem da u kapućino ne ide samo planina od pene već i mleko", poručila je ona pa nastavila:

"Kisela voda isto duplo skuplja nego u Rimu, bukvalno 3 € flašica. Ništa, daćete mi pivo. Ko kupuje feta sir po ceni od 9 € 200g? Ajvar 300 g košta 4 €. Šta ću sa 300 g ajvara, to mi nije dovoljno ni da ga probam pošteno! Zakonom zabraniti pastu sa piletinom. Zakonom zabraniti da na picu mogu da se stave prilozi za meso sa roštilja (kaprićoza sa cacikijem... imajte milosti)!".

Koja feta košta 9 evra za 200 grama?

Ivana je ostala nedorečena na koju fetu misli, ali fetu od 1.000 dinara za 200 grama u prodavnici nismo našli. U restoranima je već druga priča.

"Postoji u Beogradu jeftiniji kapućino s mlekom i penom, postoji i pica po tvom ukusu, postoji jeftinija feta. Isto kao što i u Rimu postoji skuplji espreso koji nije lep, skuplja feta i odvratna pica", napisao je jedan korisnik Tvitera.

U komentarima su se našli i oni koji su nedavno bili u Italiji i tvrde da su mnogo skuplje plaćali pojedinosti nego u Beogradu.

"Firenca je jeftinija od Rima a skuplja generalno od Beograda za sve navedeno u tvom tvitu, baš sam nedavno konzumirao skoro sve pomenuto. Naravno, nećemo računati neka periferna mesta u Rimu ili Firenci, imaš i u Rakovici espreso za 1 evro".

U Milanu recimo, kapućino je bio 2,5 evra, ali verovali ili ne, ceđena pomorandža je u pomenutom gradu 7 evra. Dok je recimo gazirani sok 5 evra i u Milanu pa i Rimu.

Podsetimo, u Veneciji su četiri Novosađanke ostavile 14.000 dinara za jednostavan ručak, a na osnovu komentara jedne tviterašice - ručak za dvoje u Rimu je platila 60 evra.

- Vratila se prošle nedelje iz Rima. Ručak za dve osobe 64 eura: dva puta karbonara, jedna salata kapreze i dena flaša kisele vode od litar. U Beogradu bi bilo oko 30 evra.

Šta vi kažete, je l' zaista Beograd "skuplji" od italijanskih gradova? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan06

    30. april 2024 | 13:52

    Znate li vi u Srpski ugostitelji da trebalo da za novac koji naplatite za espreso treba i da spremite espreso,a ne da dobijem mućkalicu od espresa. E zato se u Italiji pije najbolja kafa...ono što platiš to i dobiješ

  • konte

    30. april 2024 | 17:06

    ono sta sam ja video u setnji po evropi Wiena je najskuplji grad u evropi posle Beograda,Roma je za Beograd sto se tice cena od restorana pa do pijace bebironce za Bg.

  • Miroslav

    1. maj 2024 | 15:58

    Beograd je daleko skuplji od Rima. Ažurirano u novembru prošle godine.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>