• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jugoslavija obožavala ovu čokoladicu, a danas zalogaj čiste sreće ide blizu 100 RSD: Šok cena u jednom marketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vole je mladi, vole je i stari, pa zato ne čudi što njena trenutna cena ostavlja gorak ukus u ustima

  • 3

Bila je omiljena čokoladica cele Jugoslavije, voleli su je i oni koji su o Titu znali samo od roditelja, a današnje generacije možda će o ,,najtanjem slatkišu" slušati samo u pričama.

I danas je vrlo jasan i istančan ukus čuvene, a možda čak i najpoznatije Krašove čokoladice. Dovoljno je da zatvorite oči, a sećanja na hrskavo, tanku čokoladicu "Životinjsko carstvo" naviru sama od sebe.

Jutros, javilo se još jedno, pomalo gorko.

Nakon rutinske kupovine pred posao, pogled je sam od sebe skrenuo na poznati naziv i moderniji omot, lepa sećanja počela su da naviru, a onda... pomalo nerealno, trepneš, pomisliš da nisi dobro video, otvoriš oči, a ona je i dalje tu. Za 15 grama, cifra 95 dinara. Izgleda da su danas uspomene na ceni.

Ni ne čudi što je kutija i dalje puna, a stoji vam ispred nosa na kasi, verovatno u nadi prodavca da će tako uspeti da proda koju.

Možda ova cena ne bi ni trebalo da nas buni jer je hrvatski Kraš najavio poskupljenje konditorskih proizvoda, ali je vrlo teško prihvatiti činjenicu da zalogaj ,,čiste sreće" danas košta skoro 100 dinara.

Mada, malo je i do naših trgovinskih lanaca. Samo u Aromi ova čokoladica je skuplja za 23 do 25 dinara u odnosu na druge trgovinske lance. Tačnije, negde na sniženju može da se nađe i za 60 dinara, dok joj se puna cena kreće od 70-73 dinara.

(Telegraf Biznis)

Video: Čakarević: Hotel će dobiti kada u potunosti isplate kupoprodajnu cenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>