• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obišli smo novi kineski tržni centar pre otvaranja: Prsluci 2.500, čizme 3.000, a ovo pitanje nismo očekivali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta smo zatekli u novom kineskom tržnom centru

  • 1
Novi kineski tržni centar Foto: Marko Jovanović

Pre dve godine najavljena je izgradnja novog kineskog tržnog centra na Novom Beogradu, a konačno će vrata istog za posetioce svečano biti otvorena sutra u 13 časova. Poslednje pripreme su u toku, pre nego što ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić i ambasador NR Kine u Srbiji Li Ming ozvaniče početak rada tržnog centra "Evroazija", a ekipa Telegrafa obišla je prostor pre samog otvaranja.

Novi tržni centar nalazi se u naselju Mileve Marić Ajnštajn i kako se ranije govorilo ,,zamišljen je da bude najveći i najsavremeniji centar veleprodaje kineske robe u ovom delu Evrope". Sastoji se od dva objekta, jedan površine veće od 23.000 kvadratnih metara sa 358 lokala i drugog od 10.000 kvadrata sa još 100 lokala.

Puni lokali, spremni radnici i prve cene

Veliki broj lokala već je opremljen, a ako se sutra uputite kolokvijalno ka ,,Kinezima", dočekaće vas prodavci kućnih aparata, odeće, obuće, dodataka za mobilne telefone, kućnih đakonija...

Radnici su gotovo spremni za prve kupce, neki leškare, drugi rade poslednje provere, a svi imaju isti stav: Bolje im je ovde nego u Bloku 70.

Podsetimo, u prethodne dve godine, stari kineski centar goreo je dva puta. U februaru je požar gasio 51 vatrogasac sa 15 vozila, a u lokalizaciji je učestvovao po prvi put i helikopter.

- U požaru su mi izgorela tri lokala ali sam uz pomoć prijatelja uspeo da sačuvam robu. U bloku 70 je zimi bilo hladno, leti pretoplo, ovde mi je lepše, imam krov, klimu...  - priča Kju koji je 20 godina u Beogradu.

Interesovalo nas je i kakve su cene. U jednoj radnji obuće, kratke čizme koštaju 2.500, a duge 3.000 dinara. Tanki prsluci sa dva lica su 2.500 dinara, končane jesenje haljine 1.500 a džempera ima i za 1.000 i 1.500 dinara.

Ovo pitanje nismo očekivali

Interesantno, u svakom lokalu su nas prvo pitali ,,kupujemo li na veliko ili malo", a mi smo im uzvratili pitanjem:

- Da li su cene odokativne ili će i sutra biti ovakve?

Dobili smo odgovor da se neće menjati, a s obzirom na to da i dalje nisu istaknute, to je nešto što će morati da reše pre sutrašnjeg otvaranja.

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule krajiška muzika

    25. septembar 2024 | 15:17

    Djeco moja ne bojte se gladi dok vam ćaća s kamionom radi, oj kabino i gluva i njema na stotine mirišeš parfema. Privelo je i mene i tatu, pucali smo na prvome spratu. Pištolj mi je uzela patrola al je novi nabavio lola, pištolj mi je uzela patrola al je novi nabavio lola.. Oj pištolju čaure ti žute, smijem li se pouzdati u te...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>