• 0

Opomena sa WEF: "Svi smo mi putnici na istom brodu"

Priznaje da se Kina suočava sa pritiscima, ali ističe da ostaju ključni igrač u svetu

  • 0

- Svi smo mi putnici na istom brodu, i države moraju da nađu zajednički jezik - rekao je premijer Kine Li Kećijang na Svetskom ekonomskom forumu u Kini.

Kećijang je pozvao Svetsku trgovinsku organizaciju da se ne pokoleba u svojoj misiji slobodne trgovine, dodajući da Kina nastavlja da podržava STO.

Premijer je u svom govoru pomenuo i inkluzivnost i potrebnoj međudržavnoj saradnji.

- Kineski napori da se otvori prema drugim tržištima nisu samo koristili Kini nego i ostatku sveta - rekao je premijer Li. Ističe, da će dalje otvaranje nastaviti da jača globalnu ekonomiju.

Premijer Li priznaje da se kineska ekonomija suočava sa određenim pritiscima, koji utiču na poslovanje, izvoz i tržišna očekivanja.

- Vlada se suočila sa ekonomskim izazovima i preduzima proaktivne mere - rekao je i dodao da je Kina dovoljno otporna i fleksibilna da izdrži pritiske s kojima se suočava.

Premijer Li kaže da Kina želi "ravnopravne uslove". Otvaranje prema svetu i usklađivanje poslovanja sa međunarodnim pravilima će dati stranim investitorima jasnije i predvidljivije okruženje.

Premijer Li kaže da kineska ekonomija održava rast. Postizanje rasta od 6 do 6,5% je suštinski napredak, kaže on.

- Kina će nastaviti da teži većem ekonomskom razvoju i poboljšanju života ljudi - rekao je premijer dodajući da će i dalje igrati ključnu ulogu u razvoju globalne ekonomije.

Li kaže da Kina planira da podstakne"povoljno okruženje" za preduzeća smanjenjem poreza i naknada koje bi trebalo da smanje birokratiju i poveća rast i prihode od istraživanja i razvoja, ali i kaže da će kineska vlada stegnuti kaiš kako bi postigla svoje ciljeve.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke