• 0

"Predsedniče, da li je Greta u pravu?"; Tramp: Hvala, doviđenja

Predsednik SAD i klimatska aktivistkinja Greta Tunberg nalaze se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

  • 0

Svetski ekonomski forum u Davosu još jedna je prilika za susret američkog predsednika Donalda Trampa i mlade klimatske aktivistkinje Grete Tunberg koji baš i nisu omiljeni jedno drugom.

Šveđanka je nešto pre Trampa u Davosu održala govor u kom je ocenila da borba protiv klimatskih promena zahteva više od puke svesti.

- Nisam osoba koja se može požaliti da me ne čuju - rekla je ona, izazvavši smeh publike na sesiji pod nazivom "Utiranje održivog puta ka zajedničkoj budućnosti", i dodala da ne treba da čuju samo nju već sve mlade ljude koji se udružuju kako bi uspostavili saveze.

Potom je za govornicu stao čovek koga su svi čekali - Donald Tramp, koji se osvrnuo na govor Grete Tunberg i drugih klimatskih aktivista.

- Moramo odbaciti višegodišnje proroke propasti. Ovo nije vreme za pesimizam. Ovo je vreme za optimizam - rekao je on.

Nakon što je sišao sa pozornice pridružili su mu se novinari, koji su mu postavili zanimljiva pitanja.

- Gospodine predsedniče, da li je Greta u pravu kada je reč o klimatskim promenama - upitala je novinarka Kanala 4 Keti Njumen.

- Ja verujem u okolinu. Okolina je meni veoma važna. Hvala, hvala puno vama gore, hvala - rekao je Tramp okrećući se ka publici i otišao.

Video: Tramp: Slobodno neka nas ubijaju trpeće bolne posledice

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke