• 3

Greta uzvratila na žestoke provokacije američkog ministra finansija

Šta je čiji posao dok se svet topi?

  • 3

Švedska aktivistkinja koja se bori za zaštitu klime, Greta Tunberg uzvratila je Stivenu Mnučinu, nakon što joj je ministar finansija predložio da treba da studira ekonomiju na koledžu pre nego što drži predavanja SAD o ulaganjima u fosilna goriva.

- Nije potreban fakultet i diploma da bismo shvatili da nam preostali budžet i tekuće subvencije za fosilna goriva i investicije u korelaciji -  rekla je ona.

- Ili nam recite kako da postignemo manju emisiju štetnih gasova ili objasnite budućim generacijama i onima koji već pate zbog klimatskim promena, zbog čega bi trebalo da napustimo svoja zalaganja - dodala je.

Mnučin je kritikovao ranije danas Gretu i doveo u pitanje kredibilitet njenih reči na Svetskom ekonomskom forumu.

Na pitanje da li bi najveća svetska ekonomija trebalo potpuno da prestane da koristi fosilna goriva, rekao je da to nije posao za Gretu niti još 20 madih aktivista koji su u Davosu, već za donosioce odluka i poslovne lidere.

- Da li je ona glavni ekonomista ili ko je ona? Zbunjen sam - rekao je Mnučin.

- Kada ode da studira ekonomiju na koledžu, može da se vrati i objasni nam to - rekao je ministar.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    Idi dete gnjavi mamu i tatu.

  • Putin R.S

    Nisi ti dete toliko inteligentna da postavljas ovako kompleksna i teska pitanja, a to se videlo kada si trebala da das intervju UN gde nisi znala da beknes. Sve je ovo napisao neko drugi koji te gura ispred sebe. Imas djavolje lice i podmukli pogled.

  • Sredoje

    Ministar je u pravu , ovo malo i ružno derište i njeno baljezganje je dosadilo Bogu i Narodu .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke