• 15

Vučić o rasporedu sedenja u Davosu: "Nisam želeo u prvi red"

"Verujem da sam dobro govorio o Srbiji, to je važnije", rekao je Vučić

  • 15
Aleksandar Vučić Lajv Svetski Ekonomski Forum Davos Švajcarska Printskrin: Tanjug Live

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je delegacija Srbije u Davosu uradila ono zbog čega je došla, a to je predstavljanje naše države kao dobre investicione destinacije.

Vučić se osvrnuo i na raspored sedenja na panelu, a što je bila tema pojedinih medija. Naime, pisanja su o tome da je predsednik izdvojen od ostalih lidera.

"Za razliku od nekih drugih panela gde je jasno bilo napisano ime i prezime gde treba da se sedi, ovde toga nije bilo", rekao je on u izjavi za medije posle panela.

Kako je istakao, komentari o rasporedu sedenja nisu merodavni.

"Molili su me tri puta da pređem u prvi red, nisam želeo. Komentari takvi, naročito kada imate teške dane pred ozbiljne razgovore, za mene su deo dobre zabave. Nije važno gde sam seo, to je moj izbor. Takođe, uvek mislim da je važnje šta sam rekao, a verujem da sam dobro govorio o Srbiji", rekao je Vučić.

Učesnici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rešavanja zamrznutih sporova.

"Ja sad da objašnjavam da negde namerno nisam hteo da sednem, a sa druge strane sam hteo da pratim prinose na tržištu obveznica na koju smo izašli, da vidimo hoće li biti tržište zaintresovano za ulaganje u Srbiju ili neće i sve sam to morao da radim. Da to svakom objašnjavam... nemojte da se ljutite, ali nema smisla", prokomentarisao je Vučić.

Vučić je na panelu "Širenje evropskog horizonta" koji se održava u okviru Svetskog ekonomskog foruma naveo i da siguran da Srbija neće uskoro postati deo EU i da je pomalo pesimista kada je pitanje mogućnosti ulaska u EU, kao i da je popularnost i poverenje u regionu prema EU opalo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    19. januar 2023 | 18:04

    Bas ste bili u prilici da birate, nema protokolarnog rasporeda, organizatori vam ostavili slobodan izbor, kome pricate, predsednice!??

  • Lord

    19. januar 2023 | 18:39

    Ovaj bas ume da nasmeje coveka...

  • goran grobar

    19. januar 2023 | 17:44

    🤣🤣🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>