Da li su "šljivi" odbrojani dani? Šumadinci rešili da malinovačom zamene tradicionalnu srpsku rakiju

U domaćinstvu Jovanović koje se godinama bavi proizvodnjom rakije, ove godine su nastali prvi litri malinovače

Komentari

  • Панта

    Ја сам испеко два казана од репе,ови из завода кажу да је много добра.Ја не пијем ракију и не могу да судим али они су стручњаци.

  • Nije nego

    Odbrojani su dani i "Šljivi" i još mnogima koji odsluzuju. Kad smo glupi .... !!

  • Rade

    Ljudi, dodavanje šećera je PROTIVZAKONITO. Rakija u koju je dodat šećer ne može da udje u ocenjivanje. Sve preko 2% osetiće senzorski ocenjivači. Ja pečem od dunje, maline , šljive i jabuke. Za fermentaciju idu kvasci i hrana za kvasce, dobri uslovi, a ne šećer.

  • Riga od fere

    Od musmulu ili dinju cu pravim rakiju😁

  • Mi

    Javite se kad napravite od 🍓

  • Nije nego

    Od žive ograde je najbolja. Ne treba prepek .... !!

  • ratar

    Vidim razne neznalice pisu kako ne treba secer da se stavlja u rakiju... nego sta treba majstore? S vas ka dobra prava rakija mora da ima dodat secer jer dru gaa cije ne moze i svako ko kaze da ne staja secer laze.

    • Hd

      @ratar

      Pa ti si izgleda naviko na secerusu pa tako pricas i mozes svaku brlju piti pa da te boli glava nakon jedne casice. A stavljate secer zbog dobitka na liti zto pstt.

    • Ja

      @ratar

      Tako je a i zna se koji procenat

    • GE

      @ratar

      Rakija od šljive je bez šećera,a ostale šećeruše ne mogu bez šećera,razumeli smo te i to je današnje savremeno.

    • nibrS

      @ratar

      Nemoj se blamirati bez potrebe... Ja sam 4 generacija u porodici koja peče rakiju... Nikada ali nikada niti gram šećera u šljive... Ono što priroda da sama od sebe, nama je dovoljno... Šećer stavljaju oni koji sa malo šljiva mnogo rakije žele a pitaju se zašto ih glava boli drugi dan...

    • sasa

      @ratar

      losa godina pa nije slatka sljiva , 12 posto , dobra pa jeste, 18 posto. sta fali da dodas 6 posto secera , da izjednacis , kad vec prirodni uslovi bili losi.

    • Brana

      @ratar

      Ti mora da si ratar iz Vojvodine i zato ne znas nista o pecenju rakije i dobroj rakiji u opste....

    • Miki

      @ratar

      Nemas pojma. Sedi 1

  • kosmos

    Od banane najbolje pravite rakiju !!

    • ZA

      @kosmos

      To je šećeruša sa ukusom banane,moj deda je pravio od šećera i kukuruznog brašna,dobra bila i jeftinija od industrijske koje su slične.

  • kale

    Sljiva je zakon, nezamenjiva je, dobroj zreloj sljivi ne treba secer, plis dupla destilacija i dobro bure top kvalitet. Jos kad odstoji par godina, vrh!

  • Samagon

    Na kazan šljive ide 2.5kg secera a ovaj u malinu stavio 10kg odnosno 15%.

  • Seljak

    Šećer tu nema sta da traži, voda isto tako. Upravo ovakvi proizvođači nam uništavaju rakiju

  • Mile

    Brate secer u voce ne ide ako je prava rakija!!!

    • Miki

      @Mile

      Zato i nije ispala dobra!

    • Meda

      @Mile

      Rakija se dobija od secera a u malini ga nema i zato se dodaje,ako ne znas nemoj da komentarises i da pljujete coveka

    • sasa

      @Mile

      da , ima samo 4 posto , dok grozdje ima 15. da bi vrenje bilo najbolje i imalo najvise rakije , najbolje je da ima oko 20 posto secera.sto znaci da je mogao ubaciti i vise od 10 kg.

Preporuka sa Weba

Google preporuke