Ljudi, dodavanje šećera je PROTIVZAKONITO.
Rakija u koju je dodat šećer ne može da udje u ocenjivanje. Sve preko 2% osetiće senzorski ocenjivači.
Ja pečem od dunje, maline , šljive i jabuke.
Za fermentaciju idu kvasci i hrana za kvasce, dobri uslovi, a ne šećer.
Vidim razne neznalice pisu kako ne treba secer da se stavlja u rakiju... nego sta treba majstore? S vas ka dobra prava rakija mora da ima dodat secer jer dru gaa cije ne moze i svako ko kaze da ne staja secer laze.
Pa ti si izgleda naviko na secerusu pa tako pricas i mozes svaku brlju piti pa da te boli glava nakon jedne casice. A stavljate secer zbog dobitka na liti zto pstt.
Nemoj se blamirati bez potrebe... Ja sam 4 generacija u porodici koja peče rakiju... Nikada ali nikada niti gram šećera u šljive... Ono što priroda da sama od sebe, nama je dovoljno... Šećer stavljaju oni koji sa malo šljiva mnogo rakije žele a pitaju se zašto ih glava boli drugi dan...
losa godina pa nije slatka sljiva , 12 posto , dobra pa jeste, 18 posto.
sta fali da dodas 6 posto secera , da izjednacis , kad vec prirodni uslovi bili losi.
Sljiva je zakon, nezamenjiva je, dobroj zreloj sljivi ne treba secer, plis dupla destilacija i dobro bure top kvalitet. Jos kad odstoji par godina, vrh!
da , ima samo 4 posto , dok grozdje ima 15.
da bi vrenje bilo najbolje i imalo najvise rakije , najbolje je da ima oko 20 posto secera.sto znaci da je mogao ubaciti i vise od 10 kg.
Панта
Ја сам испеко два казана од репе,ови из завода кажу да је много добра.Ја не пијем ракију и не могу да судим али они су стручњаци.
Podelite komentar
Nije nego
Odbrojani su dani i "Šljivi" i još mnogima koji odsluzuju. Kad smo glupi .... !!
Podelite komentar
Rade
Ljudi, dodavanje šećera je PROTIVZAKONITO. Rakija u koju je dodat šećer ne može da udje u ocenjivanje. Sve preko 2% osetiće senzorski ocenjivači. Ja pečem od dunje, maline , šljive i jabuke. Za fermentaciju idu kvasci i hrana za kvasce, dobri uslovi, a ne šećer.
Podelite komentar
Riga od fere
Od musmulu ili dinju cu pravim rakiju😁
Podelite komentar
Mi
Javite se kad napravite od 🍓
Podelite komentar
Nije nego
Od žive ograde je najbolja. Ne treba prepek .... !!
Podelite komentar
ratar
Vidim razne neznalice pisu kako ne treba secer da se stavlja u rakiju... nego sta treba majstore? S vas ka dobra prava rakija mora da ima dodat secer jer dru gaa cije ne moze i svako ko kaze da ne staja secer laze.
Podelite komentar
Hd
@ratar
Pa ti si izgleda naviko na secerusu pa tako pricas i mozes svaku brlju piti pa da te boli glava nakon jedne casice. A stavljate secer zbog dobitka na liti zto pstt.
Podelite komentar
Ja
@ratar
Tako je a i zna se koji procenat
Podelite komentar
GE
@ratar
Rakija od šljive je bez šećera,a ostale šećeruše ne mogu bez šećera,razumeli smo te i to je današnje savremeno.
Podelite komentar
nibrS
@ratar
Nemoj se blamirati bez potrebe... Ja sam 4 generacija u porodici koja peče rakiju... Nikada ali nikada niti gram šećera u šljive... Ono što priroda da sama od sebe, nama je dovoljno... Šećer stavljaju oni koji sa malo šljiva mnogo rakije žele a pitaju se zašto ih glava boli drugi dan...
Podelite komentar
sasa
@ratar
losa godina pa nije slatka sljiva , 12 posto , dobra pa jeste, 18 posto. sta fali da dodas 6 posto secera , da izjednacis , kad vec prirodni uslovi bili losi.
Podelite komentar
Brana
@ratar
Ti mora da si ratar iz Vojvodine i zato ne znas nista o pecenju rakije i dobroj rakiji u opste....
Podelite komentar
Miki
@ratar
Nemas pojma. Sedi 1
Podelite komentar
kosmos
Od banane najbolje pravite rakiju !!
Podelite komentar
ZA
@kosmos
To je šećeruša sa ukusom banane,moj deda je pravio od šećera i kukuruznog brašna,dobra bila i jeftinija od industrijske koje su slične.
Podelite komentar
kale
Sljiva je zakon, nezamenjiva je, dobroj zreloj sljivi ne treba secer, plis dupla destilacija i dobro bure top kvalitet. Jos kad odstoji par godina, vrh!
Podelite komentar
Samagon
Na kazan šljive ide 2.5kg secera a ovaj u malinu stavio 10kg odnosno 15%.
Podelite komentar
Seljak
Šećer tu nema sta da traži, voda isto tako. Upravo ovakvi proizvođači nam uništavaju rakiju
Podelite komentar
Mile
Brate secer u voce ne ide ako je prava rakija!!!
Podelite komentar
Miki
@Mile
Zato i nije ispala dobra!
Podelite komentar
Meda
@Mile
Rakija se dobija od secera a u malini ga nema i zato se dodaje,ako ne znas nemoj da komentarises i da pljujete coveka
Podelite komentar
sasa
@Mile
da , ima samo 4 posto , dok grozdje ima 15. da bi vrenje bilo najbolje i imalo najvise rakije , najbolje je da ima oko 20 posto secera.sto znaci da je mogao ubaciti i vise od 10 kg.
Podelite komentar