• 1

U mlečnim proizvodima iz Srbije opasna listerija, stopirali uvoz

Zabranjeno stavljanje u promet

  • 1

Inspekcija za hranu Srpske stopirala je uvoz 118 kilograma džema iz Hrvatske i 1.507 kilograma mlečnih proizvoda iz Srbije na domaće tržište.

Iz Inspektorata RS kazali su "Glasu Srpske" da je laboratorijskom analizom utvrđeno da džem nije odgovarajućeg kvaliteta zbog utvrđene vrednosti sadržaja suve materije, koja nije u granici referentne vrednosti, dok je kod mlečnog proizvoda utvrđeno prisustvo listerije.

- Svaku pošiljku hrane koja se uvozi u RS mora pratiti potrebna dokumentacija, koja uključuje i dokaz nadležne laboratorije zemlje izvoznice da je proizvod ispravan. Inspekcije Srpske prilikom uvoza pošiljke hrane, pored provere dokumentacije, vrše i uzorkovanje proizvoda za laboratorijsku analizu - kazali su u Inspektoratu Srpske.

Za pošiljke od kojih su uzeti uzorci za analizu zabranjeno je stavljanje u promet, distribuciju ili preradu, sve do donošenja rešenja inspektora u skladu sa rezultatima laboratorijskog ispitivanja uzoraka.

U 2019. godini zabranjen je uvoz za 41 pošiljku hrane.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    Pa napisite koji su to proizvodi???trgovci koji imaju tu robu verovatno nece sa je sklone sa rafa,bas njih briga za narod!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke