• 4

Ministar pohvalio poljoprivrednike uz apel: "Možete na njivu, ali na traktoru"

Potpuno slobodno neka izađu, ali je vrlo važno da budu na svojim traktorima, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

  • 4
Na poljima u okolini Sombora jesenje duboko oranje njiva

Slobodno na njive, ali na traktorima / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Poljoprivrednici u Srbiji mogu sledećeg vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pre svega kukuruza, pod uslovom da su na poljoprivrednoj mehanizaciji, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

- Potpuno slobodno neka izađu, ali je vrlo važno da budu na svojim traktorima, kako ne bi bilo zloupotrebe i neće apsolutno biti nikavih problema - rekao je Nedimović povodom zabrane kretanja koja stupa od danas u 17h do ponedeljka u pet časova ujutro.

Ministar naglašava da je Vlada Srbije potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku.

- Samo vas molim da svi budete odgovorni i svesni, da budete na svojim mašinama - rekao je Nedimović, i dodao da "prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je zadatak i obaveza.

Za poljoprivredne proizvođače je rekao da su izuzetno disciplinovani i da vode računa o svemu.

- Ako iko u ovom trenutku vodi računa o svemu, o bezbednosti države, o hrani i disciplini u pogledu virusa, to su naši poljoprivrednici - kaže ministar. Naveo je i da je ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu na poljoprivredne proizvođače i da će tako biti i dalje.

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>