• 22
 ≫ 

Grad obrao voćnjake i useve: Pogledajte katastrofu uživo

 ≫ 

Opustošena sela

  • 22
Nevreme, nepogode, Donja Trnava,okolina Topole Foto: Čitalac Telegrafa

Noćas oko tri sata, jako nevreme praćeno kišom i gradom koji je najpre bio veličine oraha, a zatim lešnika zahvatilo je mnoge gradove i sela u Srbiji.

Materijalna šteta je velika, a najgore su prošli poljoprivrednici. 

Naš čitalac iz okoline Topole poslao nam je fotografije svog uništenog voćnjaka. Pogledajte u galeriji sve razmere katastrofe.

Stradali su malinjaci, jabuke...

U Župi grad tukao vinograde

Nevreme, grad, Župa Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Kako navode Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga, ni najstariji žitelji opštine Aleksandrovac ne pamte ovako nevreme.

Za samo sat vremena grad je u dva navrata ubio sve što su vredne ruke poljoprivrednika posadile. Šteta je u većini sela 100% iako su protivgradne stanice dejstvovale maksimalno, pomoći nije bilo. Grad je bio čak veličine loptice za tenis.

Hitno je zasedao Štab za vanredne situacije kojim je predsedavao predsednik opštine dr Mirko Mihajlović.

Nevreme, grad, Župa Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Formirana su komisija za procenu poljoprivredne štete i komisija za štetu na građevinskim objektima koje od danas na terenu utvrđuju pričinjenu štetu.

Iz RHMZ upozoravaju na vremenske nepogode i za danas.

- Danas će biti nestabilno sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 15 do 35 mm kiše za 12 h, lokalno i više - upozorili su meteorolozi.

Video: Grad zamalo opustošio plantažu borovnica kod Vrnjačke Banje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam Pametnica

    20. maj 2020 | 12:04

    Kad dobijem sto evrića- kupiću kilogram trešanja.🍒🍒🍒😉

  • Rođak sa sela

    20. maj 2020 | 12:30

    Domaću industriju smo sahranili a o selu niko i nikad nije ni brinuo. Sada zbog klimatskih uslova i selu je dosao crni petak. Šta će na kraju biti od Srbije ne smem ni da mislim. Guraćemo se u redu sa ovim migrantima ko će pre uspeti da ode odavde.

  • Zexony

    20. maj 2020 | 13:20

    Ljudi nemaju posao, nemaju primanja, sad grad unistio sve i na kraju se postavlja pitanje kako dalje!? Evo mi zivimo na selu, nemamo posao, imali smo do juce malo voca i malu bastu, sad nemamo ni to. Rezije treba platiti, za obore i stoku nemam da sagradim i kupim. Sta dalje ne znam!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>