• 12

Posejao ječam na državnoj njivi kraj Sombora, nadležni "ošišali" usev

Ječam će biti prodat, a novac raspoređen u državnu kasu, pokrajinsku i u kasu Grada Sombora

  • 12
Ječam

Foto: Pixabay

Nepoznati uzurpator državnog zemljišta zasejao je ječam na parceli u selu Čonoplja pored Sombora, pa je Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u saradnji sa Poljočuvarskom službom tog grada - "skinulo" ječam sa njive. Odlukom tog grada preciziran je način kako se postupa u ovakvim situacijama.

- Ako poljoprivredni inspektor zapisnikom utvrdi da nepoznato lice koristi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini bez pravnog osnova nadležni organ jedinice lokalne samouprave donosi odluku o skidanju useva - kaže se u odluci, prenosi sajt Grada Sombora.

Skidanje i prodaju useva nadležni organ jedinice lokalne samouprave vrši na teret lica koje koristi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini bez pravnog osnova, a ako se radi o nepoznatom licu na teret jedinice lokalne samouprave, kaže se u saopštenju.

Nakon prodaje skinutog useva, sredstva ostvarena njegovom prodajom raspodeliće se tako da 30 odsto ide u državnu kasu, isto toliko u pokrajinsku, a 40 procenata novca ide u budžet Grada Sombora.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Rade

    Treba država čoveku da plati, kao prvo njive nesme da bude u parlogu, drugo za tri godine bila bi šuma. Udaraj po poljoprivredi dok još ima po kome, uskoro neće biti. Ja mislio čoveku podelili suvencije što još ima ko da seje.

  • Milence

    Postoji Zakon o poljoprivrednom zemljištu da mora da se obradjuje. Ali se taj Zakon ne primenjuje.

  • Snežana

    Jeli bolje sto je covek posejano ječam ili da je tu bio korov? Mogli su lepo pola pola pa i država i proizvođač da imaju korist.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke