Prozivali ženu koja svoj ajvar prodaje za 700 dinara: Koliko biste vi platili teglu domaćeg?

Glavno pitanje je da li je ova cena previsoka za domaći ajvar? Kupci kažu da se u marketima nalazi dobar ajvar po mnogo nižoj ceni, ali domaćice navode da se kvalitet ne može porediti. Ko je u pravu?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Zlatko Todorović

    Pa nije problem. Neka svako pravi sebi ajvar, pa on neće biti skup. To isto važi i za ostale usluge ili proizvode. Kada sam čuo da ljudi naplaćuju i po 1000 dinara da po izbušenoj rupi u betonu, to se odnosi na standardne rupe do 10mm prečnika, ili plaćaju do 2000 dinara za zamenu grejača na bojleru i td. a posle se žale kako su usluge skupe, prosto se nameće pitanje " a što to ne radite sami"? Cena se formira na odnosu ponuda:potražnja, vazda bilo. Ako je ponuda velika, potražnja mala, cena mora da ide na niže. Ali, gospoda neće da prljaju ruke, da peku papriku, ljušte, cede, cepkaju ili melju, upržavaju i pakuju u tegle. Da li ste vi svesni da za jedan proces proizvodnje do 10 tegli ajvara, treba minimum dva dana. Tehnički, nemoguće brže. Ako se radi serijski, više ljudi, to može da se nadomesti, ali onda je u pitanju veća količina. Prvo odete da kupite papriku. Pa donesete kući, operete, osušite, pa se peče. Zatim, u džakove, da se potpari. Posle, ljušćenje paprike, odvajanje od peteljki i uklanjanje semenki. Zatim, u džakove pa na ceđenje. Kad se dobro ocedi, ide cepkanje ili mlevenje, to važi i za dodatke, ako neko stavlja patlidžan, paradajz, ljutu papriku. Zatim upržavanje, mešanje, dodavanje ulja, soli, da ispari ostatak vode. Grejanje tegli, pakovanje ajvara, stavljanje u rernu da se zapeče. Zatvaranje i pakovanje u toplom, da se postepeno hladi. I kažu, mnogo 700 dinara. Stavio bih 1500 dianra, da se ja pitam.

  • Strahinja

    I to je mala cena koliko posla ima oko ajvara .Kome je velika cena papriku u ruke drva ,Kube i neka pravi sam

  • Maja

    Treba da bude 1100din a, ko preferira plastiku nek kupuje u prodavnici, svako ko proizvodi sam, ima pravo da sam odluči koliko njegov trud i rad vredi. Kakva vremena stižu zlatom ce se placati prirodni domaci proizvodi, kada bi ljudi znali sta kupuju u prodavnicama nebi ni ulazili unutra al lakse im da prate rijalitije nego da se malo zainteresuju sta unose u sobstveni organizam.

Google preporuke