• 2

Ovakvu jabuku još niste videli: Dejan je samo hteo da je zaštiti od glodara, a dobio je unikat

Jabuka je porasla i sazrela u mrežici koja je postavljena da bi zaštitila stablo od glodara, tako da je na plodu ostala šara od mreže, priča ovaj voćar iz Topole

  • 2
jabuka iz topole

Foto: Rina

Priroda nas svakodnevno iznenađuje i dokazuje da su čuda moguća. Dejan Marković iz Topole je, obilazeći svoje voćnjake, ubrao neobičnu voćku, jabuku išaranu slično kao vaskršnje jaje.

- Imam mlad zasad jabuke koji je sada u četvrtoj godini, gusta sadnja. Na dva stabla bio je po jedan plod, kada sam ubrao jabuku baš sam se iznenadio. Jabuka je porasla i sazrela u mrežici koja je postavljena da bi zaštitila stablo od glodara, tako da je na plodu ostala šara od mreže - kaže Dejan Marković iz sela Bor.

Ovaj vredni domaćin voćarstvom se bavi od dečačkih dana, na prostranim njivama uzgaja aktuelne voćne vrste, ali kaže da se ranije nisu dešavale slične situacije.

- Zaštitna mrežica sačuvala je stablo od glodara, a na plodu ostavila svoj trag. Sačvaćemo ovu jabuku, jer je izuzetno neobična, da nas podseća kako smo svi mi mali u odnosu na prirodu i da treba da je čuvamo - kaže Dejan.

Video: Prvi kontigent domaćih jabuka krenuo ka Indiji

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌼🌸🌻

    14. novembar 2020 | 18:45

    Verovatno ju je uvio u neki dzak sa tom sarom. Kako je rasla,sazrevala i dobijala boju,na mestima gde je bio najlon od dzaka,nije dobijala svetlost. Gubila je na tim mestima pigment, Isto kao i sa uskrsnjim jajima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>