Prvi u svetu prave novo veštačko meso, otkrivaju kako: "Nećete razlikovati moje ćevape od srpskih"

Parče mesa koje niko ne plaća životom već je na tanjirima. Za razliku od dosadašnjih pokušaja da stvori savršen odrezak, izraelska tehnologija kao osnovu koristi obične ćelije. Zasniva se na revolucionarnom otkriću Jakova Nahmije, profesora na Hebrejskom univerzitetu. Upravo on za Telegraf Biznis otkriva o čemu se radi i kakvu ćemo hranu jesti u budućnosti

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Sekula

    16. avgust 2023 | 17:21

    Ma najbolje da ne jedete nista već da pijete odmah taj serum rasta. I Stalone ga pije, i sve poznate ličnosti, pa zato izgleda 30 godina mlađe i jači je od srpskog dvadestogodišnjaka koji jede meso. Samo jako, samo napred, pacovi iz podrumskih laboratorija sa pehadima nas vode u sjajnu budućnost.

  • Tamara Stanković

    20. februar 2023 | 11:44

    Moja drugarica se upravo otrovala veštačkim mesom u sred Kopenhagena. Jedva je preživela, nalazi se u bolnici na infuziji. datum 20.2.2023

  • Cvvrcc cvvrcc (ponovo)

    02. mart 2021 | 16:16

    Nastavak (ako admin dozvoli): Ako je povod proizvdnje veštačkog mesa to što krave (goveda) ugrožavaju klimu i ako to zaživi kadgod postavlja se važnije pitanje `A šta će biti sa mlekom` jer se krave drže najviše zbog mleka? Ako se ne pronađe zamena za mleko znači krave će i dalje biti potrebne. Ili ,`Oni`već rade na stvaranju veštačkog mleka? Ako i to uspehuju napraviti više neće biti privatnog držanja životinja, tj. nema seljaka, i sve će se praviti u pogonima kao i to meso. A vlasnici svega toga će biti ovi koji to hoće napraviti — sve će biti njihovo a drugi će raditi za njih! Neće se proizvoditi hrana za domaće životinje (nema potrebe), druga vrsta poljoprivrede. Zasad su oni vlasnici visokih tehnologija bez kojih nemožemo i već nas preko njih kontrolišu — a ostvarenjem ovoga ide kontrola putem vlasništva nad veštačkom hranom — a tu je i kontrola putem proizvođenja bolesti u lekova za iste...!? ORVEL!! (Zaključak: A sve ovo nebi bilo moguće da alavo čovečanstvo nije stiglo do ovog broja./ Tragženje Novog Puta uvek je bilo mučno i skopčano sa mnogim rizicima — pa neka sreća i Um Tvorca pomognu. I ne plašite se — biće sve kako treba — ipak smo mi posebna vrsta i najlepši izdanak ove Planete. Pozz..!)