Proizvođači mesa prave zalihe: Cena žive stoke pala, šta je rešenje?

Jedan od razloga za pojavu veće ponude od potražnje, jeste u tome što su u prvom piku pandemije proizvodnja i potrošnja dobro amortizovane, pa je sada proizvodnja mesa ustaljena i pojavljuju se tržišni viškovi

Komentari

  • Vuk

    22. april 2021 | 10:28

    Cene pale, ma nije moguće?! Zašto??? Uvozi se "trulo" i totalno neispitano i nekontrolisano meso. Čitao sam, za 2-5 centi po kg se uvozi piletina i ide u preradu i "bojanje", nitratna so, pojačivači ukusa u prerađevine, emulgatori... Itd itd, ETO ZAŠTO JE CENA PALA!!! Domaće proizvođače i seljaka treba slomiti i uništiti. Seljače dođi pameti, hrani za sebe i NE SIJ TRŽIŠNE VIŠKOVE NIJEDNE KULTURE, neka Srbija i to uvozi. Opljačkaju seljaka kakupci i tajkuni pa preprodaju po trostrukoj ceni. Vojvodino ne sij ništa bez unapred dogovorene cene!!!

  • Mišo

    22. april 2021 | 10:04

    Svakako meso se uvozi zato su cene nislke a i hrana za tov je skupa i ne isplati se