• 0

Nedimović o značaju protivgradne zaštite: "U petak ispaljeno 1.000 raketa, osiguranje jedina opcija"

Brzom reakcijom protivgradnih centara sprečena veća šteta

  • 0
protivgradna zaštita

Foto: Freepik

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, obišao je sela i atare na području opštine Ruma, koje je u petak pogodilo jako nevremene.

Tom prilikom je istakao da je brzom reakcijom automatskih radarskih centara sprečena šteta većih razmera, kao i da takve situacije pokazuju koliko je važno da poljoprivrednici osiguravaju svoje useve.

Ministar je sa predsednikom opštine Ruma, Slađanom Mančićem, posetio i protivgradnu stanicu u Klenku i naglasio da jedino automatska protivgradna zaštita i osiguranje useva zajedno mogu da daju prave rezultate.

- Zbog klimatskih promena ovo stalno možemo da očekujemo i zato su građene automatske protivgradne stanice. Kombinacija automatske protivgradne zaštite i osiguranje useva daju jedini pravi rezultat - rekao je Nedimović.

Predsednik opštine Ruma, Slađan Mančić, kaže da je nevreme koje je pogodilo u petak tu opštinu nauk za poljoprivrednike da osiguraju useve i apelovao na njih da u što većoj meri uvedu takvu praksu.

- Iz godine u godinu motivišemo poljoprivrednike i proizvođače da osiguraju useve, jer jedino osiguravajuće kuće mogu da im pomognu i plate štetu pod uslovom da imaju osiguranje - naveo je i naglasio da država daje značajne subvencije za osiguranje useva, kao i da lokalna samouprava daje dodatne subvencije, čak i za one koji nisu registrovani kao poljoprivredna gazdinstva.

U nevremenu koje je u petak u dva navrata pogodilo opštinu Ruma, pre svega Klenak, Putince i Donje Petrovce, delovale su protivgradne stanice radarskog centra Fruška Gora i iz Valjeva. Prema rečima Nedimovića, u petak je u Srbiji ispaljeno skoro 1.000 raketa, što je više od polugodišnjeg proseka.

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke