• 6
 ≫ 

Prepakivali paradajz za naše tržište: Nedimović najavio akciju protiv zloupotreba

 ≫ 

Nedimović je rekao poljoprivrednicima da razgovara sa gradskim vlastima u Beogradu i Leskovcu kako da im se olakša pristup kvantaškim pijacama

  • 6
Paradajz

Foto: Pixabay

Zbog povremenih pojava da se u Srbiji prodavao preko "treće ruke" i da je pokušana zloupotreba CEFTA sporazuma, ministar poljopivrede Branislav Nedimović je izjavio da se neće dozvoliti prepakivanje paradajza.

Govoreći o problemima na tržištu, Nedimović kaže da je na sastanku saznao da postoje pokušaji zloupotrebe CEFTA sporazuma i da će ministarstvo preko nadležne fitosanitarne inspekcije zajedno sa policijom rešiti taj problem, kao što je rešen i problem zloupotreba i reeskoporta jabuke u Rusiju koji je bio prisutan 2017. i 2018. godine.

Nedimović je poručio da se neće dozvoliti prepakivanje paradajza.

Nedimović je naglasio da će država uložiti u prerađivačke i infrastrukturne kapacitet u leskovačkom kraju, koji je simbol za prozvodnju paradajza. Najavio je da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da reše nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vreme kada bude dobra cena.

Ministar je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će biti istražene indicije da sa različitih prostora pokušava da se zloupotrebi CEFTA sporazum i da se na srpsko tržište plasira roba koja nije iz zemalja CEFTA i da se onda zlupotrebljava bescarinski režim.

Nedimović je rekao poljoprivrednicima da razgovara sa gradskim vlastima u Beogradu i Leskovcu kako da im se olakša pristup kvantaškim pijacama, a da nakupci imaju drugačiji tretman.

Video: Trikovi da u svom domu imate lekovite sastojke za svako jelo: Cvet začinskog bilja koji večno traje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. jul 2021 | 18:19

    Ministar završio Pravni a vodi Min. Poljoprivrede 'de to ima??? U Srbiji i nigde više. Uvozimo sve dok naš Seljak propada a uvozimo zato što nas EU uništava sve je iz hladnjača od prošle godine malo tu ima ovogodišnje roda Trgovci sa maržamaubijaju kao i nakupci Vlast to ne interesuje ispunjava sve što im EU naredi.

  • Jaca

    19. jul 2021 | 22:56

    Tacno,uvozi se sve ono sto imamo kod nas lubenice,krastavci,paradajz,dinje,paprike,tikvice....sve zivo! A siroti poljoprivrednici bacaju ili prodaju paradajz za 10din po kg!!! Na pijacama prava mafija-seljak ne sme sam da odredi cenu jer ga preprodavci srede!!! Prosle god su na Vidikovxu prebili seljaka zbog cene krompira!!! To je javna tajna da su preprodavci glavni!!!

  • Milutin Djordjic

    20. jul 2021 | 19:31

    Minister problem godinama Albanski paradaiz!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>