• 7
 ≫ 

Jedni dele smokve džabe, drugi naplate 70 dinara po komadu: Kako ih vi plaćate ovih dana?

 ≫ 

Trenutna cena po kilogramu, na Veletržnici, kreće se od 160 do 220 dinara

  • 7
smokve cena Foto: Printskrin/Twitter

Krajem avgusta, na društvenim mrežama je postala hit "jedna" akcija iz Zemuna. Naime, "Besplatne smokve. Poslužite se", pisalo je na uredno odštampanoj objavi, zakačenoj na jednoj ogradi.

Ovo rajsko voće je zdravo i ukusno, te ga mnogi naši građani obožavaju. Ipak, možda ne baš do te mere da plate čak 69,99 dinara za komad, odnosno jednu smokvu.

I ovaj "oglas" je uspeo da se munjevito proširi društvenim mrežama, a pre svega, Tviterom. Ispod posta su usledili komentari: "Ja juče platila 200 dinara za kg" i "Do sada nikada nisam videla smokve na komad".

Dakle, cena ovog voća u Srbiji, leta 2021, očigledno značajno varira: od 0 dinara za punu kesu, do maltene 70 dinara za samo jednu smokvu.

Na sajtu Veletržnice Beograd pronalazimo podatak da se trenutna cena za kilogram kreće od 160 do 220 dinara.

U maju smo takođe pisali o sličnoj situaciji. Neki trgovci su za trešnje tražili čak 4.300 dinara, za jagode nekoliko stotina, a Dragan ih je poklanjao.

- Nije poenta da ja poklonim nekome ko će vršiti dalju prodaju ili imati neku korist od toga, već nekome čija deca žele da pojedu sočni plod jagode, a nisu baš u mogućnosti da to sebi priušte - rekao je ovaj domaćin proletos.

Takođe, možete pročitati i o ovom zanimljivom poređenju cena, s kraja avgusta. Beograd je, naime, na vrhu po cenama hrane. Kako smo tada pisali, krompir je u Zaječaru 45 dinara, a u Beogradu - duplo skuplji. Isto tako, limun u Nišu košta 140, a u prestonici 250 dinara.

Da li kupujete smokve ovih dana i koliko ih plaćate?

Video: Šta se više isplati ove jeseni? Spremati zimnicu kod kuće ili kupiti upakovane flaše i tegle

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    7. septembar 2021 | 13:52

    Kod mog komsije rodila I prerodila .Ko god prodje osladi se za dzabe.Ziv nam bio komsija !💞

  • Zasto?

    7. septembar 2021 | 15:26

    Lepo ste rekli da je Bg najskuplji od gradova. Neka mi strucnjaci objasne iz kog razloga ?placa se svuda isti PDV,radna snaga... Desilo mi se pre par god.da je u CG jeftinija plazma i kravica mleko ,nego u BG ( standardne dazbine jos +transport)

  • Jasna

    7. septembar 2021 | 14:12

    Ja ih uberem ispred kuce

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>