• 2
 ≫ 

Za srpske ratare 700 traktora preko konkursa

 ≫ 

Različite mogućnosti ukoliko neko podiže zasade lešnika do pet hektara

  • 2
Traktor Foto: Pixabay

Očekujem da će voćari i povrtari nabaviti bar 700 novih traktora iz konkursa Svetske banke za dodelu sredstava namenjenih kupovini traktora i mehanizacije u ovoim granama poljorivrede, izjavio je ministar poljoprivrede, vodopivrede i šumarstva Branislav Nedimović.

On je tokom obilaska gazdinstva Dmitra Rodića u selu Kupinik kod Plandišta rekao da je veoma zadovoljan, jer je na konkurs Svetske banke stigao veliki broj prijava zaiteresovanih poljoprivrednika.

Nedimović je gadinstvo porodice Rodić, koje se bavi proizvodnjom lešnika, posetio sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Čedomirom Božićem i predsednikikom Opštine Plandište Jovanom Repcom.

"Ljudi imaju različite mogućnosti ukoliko podIžu zasade lešnika do pet hektara, pa i preko pet hektara, da konkurišu za nacionalne mere ili iz IPARD-a, da dobiju pare za navodnjavanje, sadni materijal ili eventualno za protivgrađu zaštitu", rekao je Nedimović.

Pokrajinski sekretar Božić je rekao da je sa predsednikom opštine Repcem dogovorio formiranje zajedničkog tima Sekretarijata i lokalne smaouprave u Plandištu kpoji bi pomagao poljoprivrednicima u pripremi dokumentacije za pokrajinske konkurse.

"Jako je bitno istaći da je Opština Plandište ove godine od Sekretarijata dobila 29 miliona dinara za vodovodnu mrežu i sedam milion a dinara za uređenje kanalske mreže", rekao je Božić.

Video: Njive u zapadnoj Srbiji nisu idealne samo za maline: Proizvođači pšenice zadovoljno trljaju ruke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>