• 0

Trećinu zaposlenih u najstarijem preduzeću namenske industrije u Srbiji čine žene

Žene danas rade na najrazličitijim pozicijama u okviru namenske industrije

  • 0
Cveće Foto: Pixabay

"Trećinu zaposlenih u najstarijem preduzeću namenske industrije u Srbiji čine žene.

Od ukupno 2.500 radnika, njih 670 čine dame, koje sa muškarcima mogu da stanu rame uz rame kada je posao u pitanju.

Do samo pre nekoliko godina bilo je nemoguće zamisliti žene koje se bave proizvodnjom proizvoda u domenu naoružanja ili vrše tajna naučna istraživanja poput istraživanja svemira, nuklearne tehnologije i slično.

Zahvaljujući reformama društva, modernizaciji procesa proizvodnje ali i razvijanja svesti društva, žene danas rade na najrazličitijim pozicijama u okviru namenske industrije.

Zastava oružje je fabrika koja proizvodi oružje. Proizvodni pogoni su locirani u Кragujevcu u centralnoj Srbiji. Fabrika je osnovana 1853. godine, kao Topolivnica. Proizvodi civilno i vojno naoružanje i opremu. U sastavu fabrike nalazi se muzej Stara livnica.

Direktor „Zastava oružja“ Mladen Petković kaže da se u njihovoj fabrici podjednako poštuju prava žena i muškaraca, svi imaju jednake uslove rada. Кako je naveo, u „Zastava oružju“ na različitim pozicijama rade žene, što je dokaz da u i namenskoj industriji one mogu da rade podjednako dobro, ako ne i bolje, od muškaraca.

„Trud, rad, stručnost, znanje, poštenje, pravičnost, je ono što cenimo i negujemo kod naših zaposlenih, što ćemo nastaviti i u narednom periodu. Čestitam 8. mart svim danama, želim im sve najbolje".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>