Ovo je stara autohtona, izvorna sorta Novosadskog jabučara. Skoro da ne postoji prorodniji, ukusniji i da tako kazem paradajz koji se lakse proizvodi u ( obicnim) uslovima, bez hemije. Vise od 20 godina ga moja majka i moj otac prpozvode u basti, za nasu potrosnju. Naravno ostavlja se seme iz najboljeg za sledecu godinu. Verujem da i ovi domacini ne koriste nikakvu hemiju kao ni moji roditelji, penzioneri. Pregoreli stajnjak i voda je sve sto mu treba da bude ovoliki. Jedina mana mu je eto sto nije po izgledu bas za izlog ali za one koji se razumeju to i nije bitno. Znaci 100% organski bez trunke hemije
Bezpotrebno postavljeno pitanje a i sam znas odgovor
@CQ
A sta ti mislis koji bi mogao biti kad je 1.8kg paradajz?Pa ljudi stvarno zar imate imalo postovanja prema sebi????Naravno da je hybrid jer organska hrana je puno manja ali kvalitetnija ,hranjivija.
Bojana
Mi imamo veci paradajz upravo ubran ma Zlatiboru 2kg
Podelite komentar
Milos
Ovo je stara autohtona, izvorna sorta Novosadskog jabučara. Skoro da ne postoji prorodniji, ukusniji i da tako kazem paradajz koji se lakse proizvodi u ( obicnim) uslovima, bez hemije. Vise od 20 godina ga moja majka i moj otac prpozvode u basti, za nasu potrosnju. Naravno ostavlja se seme iz najboljeg za sledecu godinu. Verujem da i ovi domacini ne koriste nikakvu hemiju kao ni moji roditelji, penzioneri. Pregoreli stajnjak i voda je sve sto mu treba da bude ovoliki. Jedina mana mu je eto sto nije po izgledu bas za izlog ali za one koji se razumeju to i nije bitno. Znaci 100% organski bez trunke hemije
Podelite komentar
Slobodan sevic
Ja sam imao paradajz od 1830 grama odgajen u petnici kod valjeva
Podelite komentar
CQ
Jel to organski uzgajan ili je hibrid ?
Podelite komentar
Bezpotrebno postavljeno pitanje a i sam znas odgovor
@CQ
A sta ti mislis koji bi mogao biti kad je 1.8kg paradajz?Pa ljudi stvarno zar imate imalo postovanja prema sebi????Naravno da je hybrid jer organska hrana je puno manja ali kvalitetnija ,hranjivija.
Podelite komentar