• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ovog mladog Ivanjičana Srbija je bogata krompirom: "Ja nemam radno vreme, radim dokle mogu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladimir je za samo par godina od nasleđenog hektara krompira proširio proizvodnju i sada ga uzgaja na površini od četiri hektara

  • 3

Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Sićović iz ivanjičkog sela Močioci ozbiljan je proizvođač krompira a zahvaljujući preduzetničkom duhu i predanom radu uspeo je da osvoji tržište širom Srbije. Nije se predavao ni u teškim trenucima kada je krompir iz uvoza oborio cenu domaćeg.

Naprotiv, pokrenuo je svoju internet stranicu i prezentacijom kvaliteta čuvenog krompira iz Ivanjice stigao do mnogobrojnih kupaca. On više ne traži tržište jer tržište traži njega, prenosi Info liga.

- Osamdeset posto krompira prodajem u Beogradu. Većinu krompira prodajem nakupcima, ljudima koji ga prodaju i dalje. Po pijacama, po prodavnicama i imam i neke ljude u restoranima kojima prodajem. Cenom krompira ove godine sam zadovoljan, većinu krompira sam istovarivao na osamdeset dinara nekim svojim mušterijama. Krompir u principu ništa nije poskupeo - tvrdi Vladimir.

Da bi proširio proizvodnju krompira, malina, i stigao da se bavi stočarstvom, Vladimir nema radno vreme. Od jutra do mraka je u poslu, ali nije mu teško jer je na kućnom pragu ostao upravo zbog ljubavi prema poljoprivredi. Ne shvata mlade koji uzaludno troše dane.

- U vađenju krompira moj radni dan počinje u tri sata izjutra, a završava se u jedan sat u noć. Nekada radimo i po 24 sata dnevno. Ja nemam radno vreme, ja radim dokle mogu - kaže Vladimir.

Vladimir je za samo par godina od nasleđenog hektara krompira proširio proizvodnju i sada ga uzgaja na površini od četiri hektara. Planira uskoro zasad od nova dva hektara i neće se na tome zaustaviti. On je jedan od retkih, mladih ljudi koji vraća veru u opstanak srpskog sela.

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>