• 9
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodato "Sunce": Bimal grupa završila postupak preuzimanja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen postupak preuzimanja

  • 9
Jestivo ulje

Foto: Shutterstock

BIMAL Grupa završila je postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, potvrđeno je za naš portal.

Naime, Grupa je završila postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja i na taj način postala jedini vlasnik kompanije.

BIMAL Grupa je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad somborskom fabrikom ulja Sunce, a 25.05.2023. je stekla 100% vlasništvo, kupovinom ostatka udela od manjinskog suvlasnika.

„Cilj naše akvizicije je jačanje pozicije BIMAL Grupe na Zapadnom Balkanu, te dalja konsolidacija industrije ulja u regiji. U protekle tri godine fabrika BIMAL Sunce je tehnički i tehnološki rekonstruisana, te je proizvodnja finalnog proizvoda dovedena na planirani nivo od 200 tona dnevno. U toku su dalje investicije koje za cilj imaju podizanje efikasnosti fabrike i proizvodnje koja je komplementarna fabrici BIMAL iz Brčkog“, rekao je Ilija Studen, predsednik Uprave STUDEN Grupe i generalni direktor kompanije BIMAL.

Studen ističe da je ukupni investicioni ciklus koji je započet 2019. godine vredan preko 35 miliona evra.

BIMAL Grupa će proizvodnjom u dve fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka.

Takođe, viši proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije, gde BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, kao i potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>