• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vino od višnje čarobni napitak i lek: Sve domaćice treba da ga imaju u špajzu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čarobni napitak može da se dobije kada se skuva jedan litar vina „Roze“ sa pola kilograma šećera i 200 ml rakije

  • 0
Sok od višanja, crveni sok, višnje, trešnje Foto: Shutterstock

Svi oni koji su jednom probali vino od višnje koje pravi Ljiljana Ristić u selu Dubnica, kod Vranja, vratili su se svojim kućama sa njenim receptom. Mnogima, međutim, on nije dovoljan pa kada hoće da ga naprave obavezno je pozovu da se sa njom konsultuju oko nekog detalja.

Vino od višnje po ovom receptu koji je našla na Internetu Ljiljana je bukvalno počela da pravi kada joj je suprug preživeo infarkt jer je blagodetan za organizam ljudi koji su imali ovakav zdravstveni problem.

„To je ruski recept i čim sam ga našla poželela sam da ga napravim“, kaže sagovornica portala "Jugmedia" i preporučuje svim domaćicama da ga imaju u špajzu, zato što je ovo piće izvanredno za svaku priliku.

Ljiljana ga na ovoj julskoj sparini, uz kafu, uvek preporuči i iznenadnim gostima koji se žale da ne podnose vrućinu, a kada posle popijene prve čašice ona nestane svi požele da im otkrije svojstva ovog fantastičnog napitka.

Tada im ona i ispriča kako da naprave ovo piće ističući da ovaj čarobni napitak mogu da dobiju kada se skuva jedan litar vina „Roze“ sa pola kilograma šećera i 200 ml rakije.

Kada se otopi šećer u tu masu treba dodati i dva kilograma očišćenih višanja, malo ekstrakta ruma i tri vanilice. Ovu masu kuvati još petnaestak, dvadeset minuta. Kada višnje počnu da bele to je znak da je vino gotovo“, kaže Ljiljana i dodaje da ohlađenu masu treba obavezno da procede kroz gazu i potom dobijenom tečnošću napune dobro oprane flaše.

(Telegraf Biznis)

Video: Najtanji stalak ikada i čaša koja đuska dok ne iskapite sve iz nje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>