Jelena iz Topole ne odustaje od tradicije: Iako je gotova tegla jeftinija, ona uveliko pravi srpski kavijar

Ova vredna domaćica otkriva, da za pripremu tradicionalnog srpskog ajvara ne treba ništa više osim puno ljubavi, rada i naravno šporeta smederevca

Komentari

  • Vu

    22. septembar 2023 | 13:01

    Tegla "ajvara" u marketima oko 300 dinara. Kila paprike 110-160 dinara. Ja kupio direktor od proizvođača sa njive za 110 dinara . Od 47 kilograma papirne dobio 8 velikih tegli cepkanog ajvara. Hoće li neko i dalje da me ubeđuje da za onih 300 dinara jede ajvar. Ja vam kažem samo se nadajte. Jedete vi i patlidžana i bundeva i sve to začinjeno sa džemfiksom.

  • Mladen

    22. septembar 2023 | 11:12

    Koješta ajvar je najbolji kad se ne mučiš i ne dimis ,ne kupujem paprike ni tegle ,već kupiš gotov i ko Bog .

    • 22. septembar 2023 | 12:50

      Vu

      @Mladen

      E onda ti nisi jeo ajvar, već nešto što neko naziva ajvarom.

  • Lažna domaćica

    22. septembar 2023 | 10:59

    Da, mi što živimo u uslovima gde to sve nije moguće, verovatno nismo po standardu PRAVE srpske domaćice...

  • Negotinac

    22. septembar 2023 | 09:48

    Nijedan, apsolutno nijedan industrijski ajvar ne može da priđe domaće. Sem jedno i daleko najskupljeg. A to je onaj kockasti "Bakina tajna". Takav su pravile moji pokojni baka i tetka. Sve ostalo je crvena kaša sa čudnim ukusom.

  • Mrki

    22. septembar 2023 | 09:37

    Pa šta pravi KAVIJAR ili AJVAR 🤦🤣