• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milijanka ima osmoro dece, 25 krava i poljoprivrednu proizvodnju: Sve stiže, a njena priča inspiriše

T. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milijankina priča je priča o ljubavi, radu i nepokolebljivom duhu

  • 2

Na obroncima Vraneške doline, u selu Tomaševo, nedaleko od Bijelog Polja, živi porodica Pešić, koja svojom pričom budi divljenje i inspiriše. U centru ove priče je Milijanka Pešić, žena neverovatne snage i posvećenosti, koja sa svojim suprugom Vučkom vodi domaćinstvo okruženo prirodom, tradicijom i, što je najvažnije, ljubavlju.

Rođena u selu Mioče, Milijanka je od ranih dana učila vrednosti rada i zajedništva. Njena porodica je uvek bila usmerena na zemljoradnju, a izvrsnost u obrazovanju samo je dodatno obogatila njen karakter.

Upoznavanje Vučka, ljubav na prvi pogled, ubrzo je rezultiralo brakom i zajedničkim životom koji će se odvijati u znaku borbe, rada i neizmernog truda.

Preseljenjem na selo, nakon što je Vučko izgubio posao, započinje nova era u životu porodice Pešić. S kupovinom prvih krava i Milijankinim usavršavanjem tehnike pravljenja lisnatog sira, postavljeni su temelji onome što će postati njihov glavni izvor prihoda.

Danas, s ponosom mogu da kažu da imaju sedam sinova, jednu ćerku, i veliko domaćinstvo koje uključuje 25 krava, siranu, i raznovrsnu poljoprivrednu proizvodnju.

Život Milijanke Pešić je prava slika neumorne snage i optimizma. Uz osam muškaraca u kući i obaveze koje dolaze s proizvodnjom sira od mleka 25 krava, Milijanka uspeva da zadrži vedrinu i smirenost koja je retkost. Njen osmeh je simbol nade i radosti, a Vučko, kao glavni pokretač porodice, uvek nalazi novu snagu u njenoj podršci.

Porodica Pešić ne samo da se oslanja na rad i proizvodnju za život, već i svedoči o važnosti održavanja i njegovanja zemlje. Svojom odlučnošću da proizvedu 90 odsto hrane koja im je potrebna, oni su primer kako se tradicija i moderno poljoprivredno poslovanje mogu uspešno spojiti.

Milijankina priča je priča o ljubavi, radu i nepokolebljivom duhu. Uzor je za mnoge žene i porodice koje se nađu na životnim prekretnicama. Njena tišina i osmeh kriju duboku snagu koja pokreće celo domaćinstvo, dokaz da se uz međusobnu podršku i zajedništvo može prevazići svaka prepreka.

Porodična idila Pešića u Vraneškoj dolini nije samo priča o usjehu, već i podsetnik na vrednosti koje često zaboravljamo u savremenom dobu brzine i tehnologije. Njihova povezanost s prirodom, tradicijom i međusobnom ljubavlju pruža nadahnuće svima nama da ceno i njegujemo ono što je zaista važno u životu.

(Telegraf.rs/Sandžak danas)

Video: Olujno nevreme u Srbiji nanelo veliku štetu poljoprivredi, infrastrukturi...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinac

    15. mart 2024 | 06:28

    Svaka čast za ovu ženu i njenu porodicu. Svaka čast

  • Mira S

    15. mart 2024 | 14:32

    Zaista divna prica. I veoma lepo, slikovito opisana. Divim se ovakvim zenama. To je za svako postovanje. Eto, meni bila cast da upoznam tu zenu, zaista. A ne Cecu, Karleusu, i ostale dame sa estrade. Veliki pozdrav za divnu porodicu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>