• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje stručnjaka: Temperaturni šok usporava rast biljaka, a sneg i mraz dodatno komplikuju situaciju

D. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjaci upozoravaju d ovaj temperaturni šok može dovesti do smanjenja prinosa u narednom periodu

  • 0
mraz, poljoprivredni usevi Ilustracija: Telegraf/Pixabay/Tanjug/Dušan Aničić

Poljoprivreda je ovih dana pod udarom ekstremnih vremenskih uslova zbog nagle promene temperature koja usporava rast biljaka, upozoravaju stručnjaci.

Nagla promena temperature, koja je pratila neočekivani pad snega u nekim područjima, ostavila je ozbiljne posledice na useve.

Stručnjaci upozoravaju da će ovaj temperaturni šok usporiti rast biljaka, što bi moglo dovesti do smanjenja prinosa u narednom periodu.

Mnogi poljoprivrednici suočavaju se s izazovima održavanja optimalnih uslova za svoje useve, posebno zbog najavljenog mraza u narednim danima.

Ovi neočekivani meteorološki događaji stavljaju pod pritisak poljoprivrednu proizvodnju i izazivaju zabrinutost među proizvođačima.

U takvim okolnostima, stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i meteorologije pozivaju na pažljivo praćenje situacije i preduzimanje odgovarajućih mera za zaštitu useva.

Očekuje se da će ova nepredvidljiva vremenska situacija imati dugoročne posledice na poljoprivrednu proizvodnju, što zahteva brzu reakciju i prilagođavanje poljoprivrednih praksi kako bi se ublažile štete.

Podsetimo, Telegraf Biznis pisao je kako da zaštite svoje biljke za ove vremenske neprilike.

(Telegraf Biznis)

Video: Biće preko 20°C, a evo kada se očekuje i jače zahlađenje: Sutra i kalendarski počinje proleće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>