"Naša kompanija je slika i prilika nas samih": Martina kaže da je najvažnije priznati poraz i tražiti pomoć

"Ako imamo negativna uverenja o našem samopouzdanju, i naša kompanija će biti takva. Jednostavno neće biti prihvaćena, a mi ćemo imati i problem da širimo tim, na primer", kaže Martina Đokić

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome koliko je važno da postavimo lične granice jer se lako kasnije sve naše nesigurnosti i uverenja prenose na kompaniju koja je naša ili u kojoj radimo. 

"Ako imamo negativna uverenja o našem samopouzdanju, i naša kompanija će biti takva. Jednostavno neće biti prihvaćena, a mi ćemo imati i problem da širimo tim, na primer", kaže naša sagovornica.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Martina Đokić. Ona je preduzetnica, edukator i NLP trener. Autor i voditelj je podcasta Mentalni nudista gde otvoreno i direktno priča o različitim temama u vezi sa ličnim razvojem.

I sa nama otvoreno razgovara o temama o kojima mnogi ćute. To su teme poput nesigurnosti, depresije, anksioznosti i strahova.

Objasnila nam je i šta business mindfulness, zašto je to važno kao i šta je NLP, odnosno, kome može da bude koristan.

Govori kako ona lično postiže da bude na više strana, u više projekata i biznisa u isto vreme. I sama je prošla kroz različite teške periode - pre nekoliko meseci je na svom profilu na Instagramu dosta pričala o depresiji.  Razgovarali smo o tome kako je shvatila da ima problem i šta prvi korak ka rešenju.

Dalje, deli savete šta je najbolje što drugi mogu da učine da pomognu.

Njeno znanje iz psihologije s druge strane, pomaže da se bolje organizuje. Dotakli smo se i stava da mnogi u našoj zemlji smatraju da ići kod psihoterapeuta znači imati psihičku bolest ili da je to sramota.

Pričali smo o tome šta je važno da radimo kada se osećamo loše. Martina je podelila za nas i vas svoja top 3 saveta.

Budite nam dobro!

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)