Kako zaista izgleda rad na brodu? Lidija je bila na dva kruzera, otkriva nam i današnju ulogu HR-a

Naš današnji gost je Lidija Miljković. Lidija je HR konsultant, NLP trener, autor koncepta organizacija kao organizam. Ima višegodišnje iskustvo u ljudskim resursima i razvoju ljudi, a deo karijere koji je posebno zanimljiv je rad na dva velika kruzera

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome kako je raditi na brodu, u vreme kada veliki broj građana Srbije konkuriše na slične pozicije. Dodatno, razgovaramo o ulozi HR,  kao i šta bismo mogli da "ukrademo" kada je reč o poslovanju stranih kompanija.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Lidija Miljković. Lidija je HR konsultant, NLP trener, autor koncepta organizacija kao organizam. Ima višegodišnje iskustvo u ljudskim resursima i razvoju ljudi, a deo karijere koji je posebno zanimljiv je rad na dva velika kruzera.

Na dizni kruzu je bila HR koordinator a na Norweigan kruzu je bila trening specijalista. Na društvenim mrežama dosta piše o tome a priprema i knjigu.

Iz njene priče, saznaćete kako izgleda raditi na brodu, ali i kako se razlikuje od poslova koji imamo mi svi ostali na kopnu. Lidija govori i o problemima zaposlenih na takvom radnom mestu, odnosno, da li se susreću sa stresom.

Pričamo o tome zaposleni slobodno dolaze kod HR-a da se požale na nešto u vezi sa kompanijom, kulturom i poslom. To je posebno važno jer nije retka praksa da uglavnom ćute pa se sazna za neki problem tek kad bude prekasno.

Objašnjava nam kakve su procedure u inostranstvu tj. u kompanijama u kojima je radila a koje se tiču zaštite zaposlenih.

Poredi rad u domaćim i stranim kompanija, i otkriva nam razlike.

A da li i koučevi imaju koučeve? Posluštajte. 

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)