Obim ekonomske saradnje između Srbije i Turske veći od milijardu dolara

- Turske investicije u Srbiju premašile su 200 miliona dolara - naveo je Stefanović

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da Srbija i Turska danas obeležavaju 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa uz postignut visok nivo saradnje ne samo dve države, već i dva naroda.

- Srbija i Turska danas imaju odličnu saradnju, zahvaljujući snažanom impulsu koji su razvoju odnosa između dve zemlje dala dva predsednika Vučić i Erdogan. Njihova inicijativa za unapređenje prevashodno ekonomske saradnje, a potom i bilateralne saradnje na svim drugim poljima dala je rezultat za kratko vreme - rekao je Stefanović, koji je prisustvovao današnjem Tursko-srpskom kupu prijateljstva u Košutnjaku.

Nebojša Stefanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je podsetio da je obim ekonomske saradnje između dve zemlje veći od milijardu dolara, da su turske investicije u Srbiju premašile 200 miliona dolara i da turske kompanije zapošljavaju na hiljade ljudi u Srbiji. Stefanović je podsetio i da je najveći broj turista u prošloj godini u Beogradu upravo bio iz Turske.

- Imamo odličnu saradnju i u oblasti unutrašnji poslova, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i u borbi protiv terorizma. Turska je danas značajan partner naše zemlje u mnogim oblastima i Srbija takođe snažno podržava Tursku i njen narod - rekao je Stefanović.

On je podsetio da je Srbija jasno rekla da se moraju poštovati volja turskog naroda i demokratski principi i kada je pre tri godine u ovoj zemlji došlo do puča protiv turske države i naroda. Kako je rekao, Srbija je i tada u najtežim trenucima bila uz svoje prijatelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)