Iznenađenje? Ovo su najčitaniji britanski mediji

Cifre su pokazale da publika i dalje traži kvalitetan novinarski sadržaj, bar u Britaniji. Istovremeno, i oglasi se polako vraćaju na TV

Foto: Reprint

Nove cifre o poslednjem tromsesečju otkrile su da je Mail najčitaniji u Velikoj Britaniji, sa mesečnim dometom od gotovo 31 milion ljudi.

Brojevi koje je objavila kompanija za merenje publike (PAMCo), pokazuju da su Daily Mail, Mail on Sunday i MailOnlineDejli za dnevne i mesečne korisnike u digitalnom i štampanom obliku, najčitaniji, sa više od 30 miliona čitalaca mesečno, a slede ih The Sun (29.197 miliona) i The Sun on Sunday (27.178 miliona).

Među ostalim popularnim brendovima, gde su The Mirror i Sunday Mirror imaju po oko 24 miliona čitalaca, a slede Metro, ​​The Evening Standard i The Daily Star.

Ostali naslovi na srednjem tržištu The Express and the Sunday Express koji imaju oko 20 miliona čitalaca mesečno.

Guardian je najčitaniji od "kvalitetnih“, sa 25 miliona čitalaca, a slede Telegraph (22,7 miliona) i Independent (19,5 miliona). The Scotsman (2,533 miliona) je najbolje čitani regionalni portal, a sledi ga The Yorkshire Post (1,228 miliona).

Oba su popularna publici od 15 do 34 godine, a slede ih Daily Mirror i Guardian. Za one od preko 35 godina, kvalitetni brendovi udvostručuju mesečno čitanje u odnosu na mlađu publiku, ali Daily Mail i Sum ostaju dominantni.

Domaćinstva sa decom takođe imaju tendenciju da odaberu The Mail, The Sun i Mirror.

- To je dokaz našeg uverenja da još postoji stvarna želja i apetit za kvalitetnim novinarstvom i vernost naših izuzetno lojalnih čitalaca koje svakodnevno želimo da inspirišemo, vodimo i izazivamo - rekao je Geordie Greig, urednik Daily Mail-a.

(Telegraf Biznis)