Prodavac falafela koji je javno plakao, moleći za pomoć države, doživeo je infarkt zbog stresa

Juval Karmi je pre nekoliko dana završio u bolnici zbog srčanog udara koji je, kako kažu lekari, povezan sa stresom koji je doživeo u proteklom periodu

Juval Karmi / Printskrin: Youtube/+972 Magazine

Izraelac Juval Karmi se, kako je vreme prolazilo, sve teže nosio s korona krizom. Njegova radnja, locirana u Ašdodu, beležila je velike gubitke tokom pandemije, a ovaj prodavac falafela je čak plakao pred novinarima, u jednom intervjuu, tražeći pomoć od premijera zemlje, Benjamina Netanjahua.

Karmi je u nedelju, 17. maja, primljen u bolnicu "Kaplan Medical Center" sa bolom u grudima, a ubrzo je podvrgnut urgentnom tretmanu, međutim, lekari su ustanovili da je doživeo infarkt, povezan sa stresom. Međutim, to nije bilo samo zbog novca, budući da je od realizovanog intervjua dobio pomoć za svoje poslovanje.

Kaže da se nakon razgovora s novinarima nosio s brojnim negativnim reakcijama. Tvrdi da je bio podvrgnut podsmehu na društvenim mrežama, a mnogi su mislili da je namerno izazvao šou pred kamerama, kako bi podstakao biznis.

- Žena, deca i ja smo svako veče plakali, kada bismo videli šta su pisali o nama na Fejsbuku. Govorili su da sam lažov i prevarant, i da smo zapravo bogati - rekao je Karmi za Channel 13.

U emotivnom intervjuu u aprilu, ovaj Izraelac je opisao svoju ličnu finansijsku krizu, pričajući o tome da mu je zbog mera ograničenja zatvorena prodavnica. Molio je vladu za pomoć. Međutim, budući da nije jedini kojeg je zadesila ova situacija, ljudi su njegovu priču uzeli s rezervom i nisu najbolje reagovali.

- Pogledajte moj novčanik, prazan je - kazao je Karmi tom prilikom, i počeo da izvlači i otvara novčanik. Dalje je dodao: "Nemam nijedan šekel unutra. Sramota me je da izađem deci na oči, da im kažem da ne mogu ništa da im kupim, da im dam da jedu". Karmi se, međutim, sve vreme izvinjavao što ne može da zadrži suze.

Sledećeg dana, premijer Netanjahu je pozvao Karmija na broj koji je ovaj očajni prodavac ostavio u programu, i rekao mu: "Video sam te juče na televiziji. Dotakao si moje srce. I pomoći ću ti. Pomoći ćemo svima. Dotakli ste ne samo moje srce, već i srce svih Izraelaca".

Premijerova kancelarija je snimila ovaj razgovor na kojem se čuje kako mu se Karmi zahvaljuje, suzdržavajući se da krivicu prebaci direktno na njega. - Ne izlažem svoje zahteve protiv vas, već protiv vaših savetnika. Očigledno vam ne govore šta se dešava s ljudima - istakao je ovaj prodavaca falafela.

Prošlog meseca, Karmiju je postavljeno pitanje zašto posao nije sveo na dostavu, tokom krize, a on je odgovorio da je to zato što se falafel jede svež i vruć. Podsetimo, reč je o fritiranim kuglicama od leblebije i pasulja, raznih biljaka i začina. Poreklom su iz Libana i Palestine, a danas se jedu na celom Bliskom Istoku i u Severnoj Africi.

Video: Škola budućnosti u Tel Avivu: Ovako će posle korona virusa izgledati obrazovne ustanove

(Telegraf Biznis)