Jugoslovenski gigant nije zaboravio regres: Velikodušna nagrada za radnike usred krize

Iznos regresa zavisi od broja dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini

Hrvatska valuta / Foto: Pixabay

Poznata hrvatska prehrambena i farmaceutska kompanija rešila je da, usred pandemije i krize, razveseli svoje radnike: stiže im uvećani regres, neki će dobiti čak 3.000 kuna neto (oko 46.500 RSD).

Na ovaj potez se odlučila "Podravka", a razlika u odnosu na ranije godine je što će ove - umesto 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora, biti isplaćeno 100 kuna neto, što dovodi do povećanja primanja po osnovi regresa, piše Net.hr.

Uprava "Podravke" donela je Odluku o isplati uvećanog regresa zaposlenima, nagrađujući tako njihov maksimalni doprinos u vanrednim okolnostima poslovanja, stoji u saopštenju. Poznata kompanija će za isplatu regresa, u skladu sa sporazumom sa Sindikatima Grupe Podravka, iskoristiti mogućnost isplate maksimalnog neoporezivog iznosa nagrade, prema Pravilniku o porezu na dohodak.

Iznos regresa zavisi od broja dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini, te će u skladu sa tim, radnici koji na primer ostvaruju pravo na 30 dana godišnjeg odmora - primiti regres u visini od 3.000 kuna neto.

Iz "Podravke" kažu i da kontinuirano unapređuju materijalna prava radnika, pa im je tako tokom 2019, na ime raznih dodataka pored osnovne plate, isplaćeno okvirno 10.100 kuna neto.

Video: Recept za uspeh destilerije u šumadijskom selu - rakija sa ukusom zlata

(Telegraf Biznis)