Ugostitelji u Novom Pazaru blokirali saobraćaj zbog ograničenja rada, i tamo važi pravilo do 21h

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno. Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu

Foto: Tanjug/AP

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su se nakon radnog vremena (21h) ispred Gradske uprave, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru ograniči do 21 čas u zatvorenom delu.

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno. Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu, a u suprotnom protesti će se nastaviti do ispunjenja zahteva, prenosi rtvnp.rs.

Kako Radio-televizija Novi Pazar saznaje, u Gradskoj upravi sutra će predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac, u cilju pronalaženja rešenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno ,gradonačelnik Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarskom ugostiteljstvu koje je, kao i ona širom sveta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom.

Jedna od mera koja je na snazi, a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru, odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, što bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Pre Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf Biznis)