Amerikanci ponovo panično kupuju toalet papir: Rafovi sve prazniji, zalihe se tope

Negde grabe preostalo, na nekim mestima zalihe prazne

Pixabay.com

U poslednjih nekoliko dana, uoči Dana zahvalnosti, Amerikanci su ponovno poharali trgovine kupujući toalet papir.

Volmart je objavio da "vidi džepove dostupnosti niže od uobičajenog" za toaletni papir i potrepštine za čišćenje u nekim zajednicama, jer infekcije besne u većem delu Sjedinjenih Država.

Od petka popodne, 22 države uvele su ograničenja usmerena na smanjenje širenja virusa - što je dovelo do nove runde panike kod kupovine od kupaca i ograničenja kupovine od prodavaca, uključujući Target i Kroger, najveći nacionalni lanac supermarketa.

Kupci u pola tuceta gradova širom Sjedinjenih Država rekli su da su dezinfekcione maramice rasprodate u trgovinama koje su ponudile popuste poput Volmarta i Costcoa, kao i u trgovačkim lancima Albertsons i Vons.

U Costcou u Vankuveru, gde nova pravila uključuju privremenu zabranu, nestalo je zaliha toaletnog papira, maramica za čišćenje, rukavica i mesa iz konzerve.

A panična potraga za toaletnim papirom ponovo je zabeležena u Kaliforniji, gde je guverner u četvrtak naložio policijski sat na svim zatvorenim društvenim okupljanjima i nebitnim aktivnostima van kuće u većini države.

Kupci su rekli da je toalet papir rasprodat u trgovinama Costco u Fresnu i Los Anđelesu.

Video: Amerikanci u strahu od korona virusa: Opustošili rafove, pokupovali sve od toalet-papira do pirinča

(Telegaf Biznis)