Komunalci i policija kontrolišu žurke i vikendice: "Niko nije pošteđen, imamo novo ovlašćenje"

Načelnik Komunalne milicije u Beogradu, Ivan Divac, kaže da je sada trend organizovanje žurki u vikendicama, ali i da još uvek ima restorana koji ne poštuju propise o maksimalno dozvoljenom broju ljudi u prostoru

Foto: Unsplash

Načelnik Komunalne milicije u Beogradu, Ivan Divac, izjavio je danas da oni koji organizuju žurke ugrožavaju svoju bezbednost i bezbednost svih građana, i da u tom smislu nema zaštićenih.

On je za RTS rekao da su komunalna milicija i policija stalno na terenu, ali apeluju na građane da prijavljuju nelegalne žurke. Dodaje da se žurke organizuju u vikendicama, i kao primer, navodi žurku od pre dva dana u Vrčinu.

Istakao je da je policija izašla po prijavi pucnjave, i da je zatečeno 50 ljudi na proslavi, a Komunalna milicija je ispisala prekršajne naloge od po 5.000 dinara za nenošenje maski. Divac napominje i da se najviše prijava odnosi na buku iz stanova, ali da se stalno kontrolišu i restorani - u toku i posle radnog vremena.

Naveo je primer kršenja mera u jednom restoranu u Karađordevoj ulici, kada je komunalna milicija u redovnoj kontroli zatekla u restoranu više od 60 ljudi, sa muzikom. Istakao je da je taj restoran zatvoren i da su protiv vlasnika podnete prekršajne prijave.

Podsetio je da Komunalna milicija ima novo ovlašćenje, da odmah izrekne usmeno naređenje da se prekine s radom lokala i da se lokal isprazni. Kako je rekao, do sada nije bilo slučajeva da ugostitelji neće da prekinu žurku kada im se izrekne naređenje, i dodaje da postoji i krivična odgovornost za organizatora.

Takođe, u većini slučajeva Komunalna milicija ide zajedno sa policijom. Divac napominje da ne postoji niko u gradu ko je zaštićen i ko može da pravi žurke, i da je nebitno ko je vlasnik lokala, policija će sigurno izaći na teren i reagovati.

Kada je reč o najavama dnevnih žurki 31. januara, Divac je rekao da će Komunalna milicija obilaziti objekte i da će kontrolisati primenu mera.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)