"Šta je ovo? Zlatibor ili vašar u Svilajncu": Za Koka Kolu dao 1.600 dinara

Činjenica je da ugostitelji pomeraju cene sezonski

Foto: Čitalac Telegrafa, Shutterstock

Sećate se verovatno kada je jedan sugrađanin podelio na društvenim mrežama iznos računa koji je platio na Zlatiboru, i pokrenuo čitavu raspravu koja se nije smirivala danima.

Post o visokim cenama je postao viralan, a drugi su negodovali zbog, kako su naveli "bezobraznih" cena. Kako je pisalo na postu, koka-kola i biter lemon koštali su 480 dinara (svaki), dok je pivo čak 650.

Dok su jedni iznenađeni ovakvim cenama, drugi su negodovali što je Zlatibor krcat usred epidemije korona virusa. Treći pak, porede to sa cenama na drugim planinama, pa ističu da na Kopaoniku "ništa nije bolja situacija". Bilo je, istina, i onih koji svojim primerima, odnosno primerima računa "dokazivali" da njihov ceh nije prevelik.

Imali smo zatim i dokaz koji ukazuje da je moguće je popiti kafu i kiselu vodu za 40 dinara u okolini Čačka.

A kako je na vašarima? Ukoliko pogledamo račun koji nam poslao čitalac Telegrafa - papreno je. 

Kako nam je rekao, on je svoju bocu koka-kole platio 400 dinara - gotovo kao i na Zlatiboru. Kako je sa društvom popio četiti pića tog soka, račun mu je, samo za tu stavku bio 1.600 dinara.

- Šta je ovo? Zlatibor ili vašar u Svilajncu? - upitao je on.

Podsetimo, kako smo više puta pisali, ovo slobodno tržište, vlasnici mogu da odrede cenu koju žele, a svaki potrošač, s druge strane, ima pravo izbora, može da uđe u kafić, pogleda cenovnik i sam odluči da li mu je prihvatljivo tu da sedne i popije piće.

Cene mogu tako da se drastično razlikuju od kafića do kafića, a činjenica je da ih pomeraju sezonski.

Pišite nam u komentarima, da li u vašem mestu ima jeftinija kafana? Kakve su cene?

Video: Komad ove govedine košta papreno samo zbog jednog posebnog začina

(Telegraf Biznis)