Oni su trenutno u najvećem problemu: Ugrožena zimska sezona, traže ambulantu na planini

Hotelijeri sa Kopaonika apeluju da se na ovoj planini otvori ambulanta

Foto: Shutterstock

Kafići i restorani koji imaju stalne goste i važe za popularnije, među prvima će skratiti radno vreme do 20 sati, rekao je za "Telegraf Biznis" Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije.

To će biti njihov odgovor na novu meru Kriznog štaba koja podrazumeva da se kovid propusnice uvode od 20 časova u ugostiteljskim objektima, umesto od 22 sata kako je bilo do sada.

A kako je očigledno, to se dešava i u praksi. Jedan kafić u Arilju odbija da traži kovid propusnice, jer, kako navode, kod njih su "svi jednaki i dobrodošli".

Prema odluci Kriznog štaba donetoj na sednici u četvrtak, kovid-propusnice biće obavezne večeras od 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama.

Do sada su kovid propusnice bile obavezne od 22 časa. Međutim, kako nam kažu, osim vlasnika kafića i restorana u nezavidnom položaju su i hotelijeri. Prema rečima našeg sagovornika, oni su trenutno u najvećem problemu.

Reč je pre svega o hotelima gde gosti borave najmanje 4 - 5 dana, aposebno je ugrožena zimska sezona u planinskim centrima.

- Radne snage nema i kako će početi zimska sezona, još se ne zna. Hotelijeri sa Kopaonika apeluju da se na ovoj planini otvori ambulanta gde se mogu raditi antigenski testovi i obavljati vakcinacija - poručio nam je Genov, o čemu možete čitati u našem posebnom tekstu.

(Telegraf Biznis)